MASTER STUDENTEN

Welkom bij je VU Masterprogramma!

Allereerst willen we je graag verwelkomen op de Vrije Universiteit Amsterdam en de faculteit The School of Business and Economics. Op deze pagina vind je een overzicht van alle belangrijke informatie over de start van je nieuwe studie én een aantal administratieve procedures die je moet doorlopen vóór je begint met de eerste dag van je studie. Het belangrijkste is dat je checkt of je inschrijving compleet is. 

Check de status van je inschrijving op VUnet

Zorg ervoor dat je volledig bent ingeschreven voor je opleiding vóor 31 augustus. Dit betekent dat je je inschrijving afrond in VUnet. In VUnet zie je ook aan welke voorwaarden je nog moet voldoen of welke verplichte zaken je nog moet regelen door gebruik te maken van het status overzicht. Je bent alleen volledig geregistreerd als je ziet dat je status staat op 'Ingeschreven' onder het tabje 'Mijn vakken' in Studielink

Wanneer je volledig staat ingeschreven, ontvang je een Bewijs van Registratie en je studentenkaart (alleen in het geval dat je een foto in VUnet hebt geüpload) binnen 2 tot 4 weken.

Heb je nog vragen over je inschrijving? Neem dan contact op met de Studentenbalie.

SBE Masterdag en Introductie van je opleiding

Op vrijdag 28 augustus, organiseren de School of Business and Economics en studievereniging Aureus samen de SBE Masterdag online. Deze dag is de officiële introductie en de kick-off van jouw masterprogramma. We gaan er vanuit dat je daarom hierbij aanwezig bent. Op de dag zelf kun je een aantal belangrijke sprekers verwachten, kennis maken met je medestudenten en master coordinator, meer informatie verkrijgen over jouw master en andere interactieve activiteiten. 

Meld je hier aan. Je vind hier ook een overzicht van het programma van die dag. We hopen je te zien op de 28ste!

VUnet

VUnet is de digitale omgeving van de Vrije Universiteit. Op VUnet vind je alles wat je nodig hebt om succesvol je programma te doorlopen. Je vind hier onder andere:

  • jouw persoonlijke rooster met tijden en locaties van je vakken en tentamens
  • Canvas aankondigen voor jouw specifieke programme 
  • je uitslagen
  • de vakken waarvoor je staat ingeschreven

Registeren voor vakken en tentamens

Om de vakken van jouw masterprogramma te kunnen volgen, moet je je eerst registreren. Aan de VU moet je dit zelf doen voor al je vakken via VUnet, ons studentenportaal. Registeren voor vakken is alleen mogelijk nádat je inschrijving is afgerond. Je inschrijving is afgerond zodra je groene vinkjes ziet bij alle onderdelen op jouw inschrijvingspagina. 

Je kunt inloggen via VUnet. (Om in te loggen heb je jouw VUnet ID nodig, deze heb je gekregen via e-mail nadat je je hebt aangemeld voor jouw masterprogramma). 

Zodra je bent ingelogd, kun je gaan naar 'Inschrijven voor Vakken en Tentamens'. Om erachter te komen welke dat zijn voor jouw specifieke opleiding ga je naar onze studie gids. We adviseren je om in één keer te registeren voor alle vakken in de eerste periode. Registratie voor vakken in de eerste periode 1 is al mogelijk. Voor de tweede periode kun je je inschrijven vanaf 14 september.  

Let op: Als je je niet op tijd inschrijft voor een bepaalde vak of tentamen, kun je deze níet volgen of maken. Wanneer je je inschrijft voor een bepaald vak, zorg er dan voor dat je je óók inschrijft voor de eerste mogelijkheid om het tentamen af te nemen. Registratie eindigt altijd 3 weken voor de start van de volgende periode and inschrijven ná de deadline is niet mogelijk. Inschrijvingen voor alleen tentamens en hertentamens sluiten twee weken voor het tentamen plaatsvindt. Zorg ervoor dat je jezelf dus op tijd inschrijft! Alle deadlines voor inschrijven vind je hier. Mocht het tóch voorkomen dat je de deadline hebt gemist, dan kun je dit formulier invullen: ‘Registration after deadline’.   

Alle vakken waarvoor je jezelf hebt ingeschreven verschijnen in jouw persoonlijke rooster op VUnet. Check dit rooster elke dag goed, omdat het je op de hoogte houdt van belangrijke informatie, zoals het wijzigen van tijden of locaties.

Studieboeken

Nieuwe studenten ontvangen geen literatuurlijst. Bij de VU-boekhandel weten ze welke literatuur je nodig hebt voor jouw studie. De verplichte literatuur vind je ook in de studiegids en in de vakkenhandleiding. Deze kun je vinden voor elk vak in Canvas. Leden van Aureus ontvangen korting op hun studieboeken. Je kunt (gratis) lid worden van Aureus hier.

Studieadviseurs

The School of Business and Economics heeft ook studieadviseurs bij wie je terecht kunt. 

Deze helpen studenten met studiegerelateerde vragen, zoals vragen over planning. Alle gesprekken met de studieadviseurs zijn altijd vertrouwelijk.

Zijn er omstandigheden die voor studievertraging of studiebelemmering zorgen? Heb je extra faciliteiten nodig vanwege persoonlijke omstandigheden, zoals extra tijd voor een tentamen? Meld dit bij de studieadviseurs zo snel mogelijk! Wanneer nodig, kan de studieadviseur je naar de juiste persoon of dienst doorverwijzen voor verdere hulp.

Meer informatie en contactgegevens vind je op VUnet.

Studentenbalie

Vrije Universiteit heeft ook een Studentenbalie. Je kunt contact met ze opnemen met vragen over je inschrijving, collegegeld, VUnet-ID en het registreren voor vakken en tentamens. De Studentenbalie bevind zich in de hal van het hoofdgebouw (openingstijden 10.00 - 17.00, of je kunt ze bellen op 020 598 5020: op weekdagen van 10.00-12.30 uur en van 14.00-17.00 uur. Je kunt ook contact met ze opnemen via het contactformulier op VUnet.

Voor alle vragen die te maken hebben met je opleiding (cijfers, aanvraag diploma) kun je contact opnemen met de faculteit. Gebruik hiervoor het contactformulier op VUnet.  

Career Services

“The future depends on what you do today” (Mahatma Gandhi)

Ben je op zoek naar een stage of wil je meer weten over de mogelijkheden na je afstuderen? SBE Career Services biedt workshops, individuele coaching, online tools, carrière gidsen en een online job platform. Meer informatie vind je hierover op het SBE Career Platform (log in via de Career Services knop op je VUnet home page) of via de SBE Career Services community op Canvas (all master students zijn hiervoor automatisch ingeschreven). 

Nog vragen?

Hieronder vind je een aantal handige algemene links over de masteropleidingen. Please find some general information about the Master’s programme and useful websites below. 

- Meer informatie over je programme vind je in de studiegids.
- In de academische kalender 2020/2021 vind je informatie over de data van de semesters, tentamens, hertentamens data en collectief vrije dagen.
- Heb je vragen over jouw opleiding? Neem dan contact op met de studieadviseurs via het contactformulier opVUnet.
- De VU Navigator geeft je een overzicht van alle belangrijke, praktische and leuke zaken die je helpen om je studie met een vliegende start te beginnen!