Center for Executive Coaching

Executive Coaching is een vak geworden. Zowel binnen de overheid als binnen het bedrijfsleven heeft executive coaching zich ontwikkeld tot een geaccepteerde en gewaardeerde vorm om individuele ontwikkeling en teamontwikkeling in organisaties te faciliteren. 

Het Center for Executive Coaching van de Vrije Universiteit is een kenniscentrum binnen deSchool of Business and Economics. Het is onze ambitie om de academische basis van de coachingsprofessie te versterken en een sterke brug te slaan tussen wetenschap en praktijk. 

Binnen het centrum worden postgraduate en masteropleidingen aangeboden aan executive coaches en executive teamcoaches. Het centrum stimuleert en begeleidt onderzoek naar vraagstukken die verband houden met de effectiviteit van coaching en werkrelaties. Door actief contact te houden met alumni draagt het centrum bij aan de ontwikkeling van een community van beroepsbeoefenaren die hun vak serieus nemen en die willen bijdragen aan de verdere (academische en praktische) ontwikkeling van de coachingsprofessie.

We werken hierbij in een netwerk van ervaren professionals die met beide voeten in de wetenschap én in de praktijk staan.

Op deze site vindt u informatie over onderwijs, onderzoek, publicaties en activiteiten voor alumni.

Prof. dr. Yvonne Burger
Yvonne Burger
Prof. dr. Erik de Haan
Erik de Haan
Caroline van den Berg
Caroline van den Berg
Mieke Reidinga
Mieke Reidinga
Vroemen, Martijn
Martijn Vroemen
GertjanSchuiling
Gertjan Schuiling
Alexalexiev
Alex Alexiev


Actueel

Column Yvonne Burger
Lees hier de nieuwe column van Yvonne Burger in het Tijdschrift voor Positieve Psychologie.

Nieuwjaarsborrel, Themadag en Kennisbijeenkomsten 2019
De data voor de Alumni bijeenkomsten van het Center zijn bekend! 31 januari is de Nieuwjaarsborrel/ boekpresentatie nieuwste boek Erik de Haan. De eerste kennisbijeenkomst zal zijn op 14 maart, de themadag op 21 juni. Meer informatie volgt.              


Nieuwe voorzitter Center for Executive Coaching
Na 8 jaar met plezier en enthousiasme voorzitter te zijn geweest van het Center for Executive Coaching heeft Yvonne Burger met ingang van 1 januari jl de voorzittershamer overgedragen aan Erik de Haan. Hij zal samen met Mieke Reidinga het management van het center gaan voeren. Erik is reeds vanaf het begin betrokken geweest bij het center en is kerndocent in beide programma’s Executive Coaching en Executive Teamcoaching. Mieke is programmaleider Executive Teamcoaching. Yvonne Burger heeft besloten in een vrijere rol, als docent en adviseur, verbonden te blijven aan de VU en het center.

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van actualiteiten rondom onze opleiding, onderzoek en literatuur via onze Facebook pagina: VU Center for Executive Coaching.