Center for Executive Coaching

Executive Coaching is een vak geworden. Zowel binnen de overheid als binnen het bedrijfsleven heeft executive coaching zich ontwikkeld tot een geaccepteerde en gewaardeerde vorm om individuele ontwikkeling en teamontwikkeling in organisaties te faciliteren. 

Het Center for Executive Coaching van de Vrije Universiteit is een kenniscentrum binnen deSchool of Business and Economics. Het is onze ambitie om de academische basis van de coachingsprofessie te versterken en een sterke brug te slaan tussen wetenschap en praktijk. 

Binnen het centrum worden postgraduate en masteropleidingen aangeboden aan executive coaches en executive teamcoaches. Het centrum stimuleert en begeleidt onderzoek naar vraagstukken die verband houden met de effectiviteit van coaching en werkrelaties. Door actief contact te houden met alumni draagt het centrum bij aan de ontwikkeling van een community van beroepsbeoefenaren die hun vak serieus nemen en die willen bijdragen aan de verdere (academische en praktische) ontwikkeling van de coachingsprofessie.

We werken hierbij in een netwerk van ervaren professionals die met beide voeten in de wetenschap én in de praktijk staan.

Op deze site vindt u informatie over onderwijs, onderzoek, publicaties en activiteiten voor alumni.

Prof. dr. Yvonne Burger
Yvonne Burger
Prof. dr. Erik de Haan
Erik de Haan
Caroline van den Berg
Caroline van den Berg
Mieke Reidinga
Mieke Reidinga
Martijn Vroemen
Martijn Vroemen

Actueel

18 november 2017 - Het programma voor de learning community van het Center for Executive Coaching 2017 is bekend! Bekijk het programma en meer informatie.

Meer nieuws van het Center for Executive Coaching

Blijf op de hoogte van actualiteiten rondom onze opleiding, onderzoek en literatuur via onze Facebook pagina: VU Center for Executive Coaching.