Postgraduate onderwijs

Postgraduate onderwijs

Op het moment zijn er vier postdoctorale opleidingen bij het Center ondergebracht, dit zijn:

  • Executive Coaching, voor executive coaches met ervaring op zoek naar verdieping.
  • Executive Teamcoaching, voor executive teamcoaches met ervaring op zoek naar verdieping.
  • Professional Teamcoaching, een programma voor teamleiders, teamtrainers en (startende) teamcoaches en projectleiders. 
  • Professional Coaching, een programma voor professionals, managers en adviseurs die zich willen oriënteren op het coachingsvak.  

Master in Executive Coaching

Op dit moment zijn er drie vervolgopleidingen mogelijk na het volgen van de postgraduate opleidingen Executive Coaching en/of Executive Teamcoaching.

De eerste route is voor mensen die op zoek zijn naar een beroepskwalificatie: de opleiding tot VU Certified Executive Coach. In deze variant volgen deelnemers zowel de PGO Executive Coaching als de PGO Executive Teamcoaching. Daarna schrijven deelnemers een eindopdracht in de vorm van een publicabel artikel, dat relevant is voor de eigen praktijk. De kosten van begeleiding door één van de kerndocenten zijn 2.400 euro.

De tweede route is voor mensen die op zoek zijn naar een geaccrediteerde Master in Science en ook breder geïnteresseerd zijn in de bedrijfskundige context waarin veel van onze cliënten werken. Deze deelnemers kunnen na afronding van de PGO Executive Coaching of de PGO Executive Teamcoaching doorstromen naar de parttime opleiding Bedrijfskunde van de VU. Dit programma leidt op tot een MSc in Bedrijfskunde met specialisatie Executive Coaching. Deelnemers schrijven in deze variant ook hun thesis over coaching.

De derde optie is de route naar Ashridge Masters in Executive Coaching: in deze variant gaan deelnemers na afronding van de PGO Executive Coaching (die vrijstelling geeft voor module 1 bij Ashridge) door met de Personal Reflective Journal (Module 2), Coach Accreditation (Module 3), Inquiry into the Coaching Profession (Module 4) en Inquiry into own Coaching Practice (Module 5). Deze optie is interessant voor deelnemers die een internationale accreditatie en een MSc nastreven in executive coaching (zie ashridge.org.uk/amec).