Nieuws Zijlstra Center

Rienk Goodijk herbenoemd als bijzonder hoogleraar Governance in de (semi-)publieke sector

09-07-20

Rienk Goodijk is herbenoemd als bijzonder hoogleraar Governance in de publieke sector. De leerstoel heeft als opdracht het ontwikkelen van inzichten en kennis over (nieuwe) concepten van bestuur en intern toezicht in (semi-)publieke organisaties op basis van lessons learned en beoogt daarmee bij te dragen aan het actuele maatschappelijk debat over deugdelijke governance.

Coronavirus: Stapsgewijs terug naar de campus

07-07-20

Laatste wijziging op dinsdag 7 juli: update over het onderwijs van de VU tot eind 2020.

Succesvol online onderwijs in coronatijd

17-06-20

De coronacrisis dwong veel onderwijsinstellingen hun onderwijs – vrijwel – volledig online te geven. Voor sommige docenten een grote stap, voor anderen een logisch vervolg. Zij maakten namelijk al gebruik van ‘blended learning’; een mix tussen fysiek en online onderwijs. Maar hoe werkt dat nu eigenlijk in de praktijk?

30 juni Online Open Avond Executive Education

10-06-20

Op 30 juni vindt de Online Open Avond voor onze executive programma's plaats.

Protocol terugkeer naar VU en aanwezigheid op de faculteit

10-06-20

Met het kabinetsbesluit van 19 mei jl. zijn er meer mogelijkheden gekomen voor onderwijsactiviteiten en werkzaamheden op de campus. Vanaf 8 juni mogen (met inachtneming algemene gezondheidsvoorschriften) medewerkers weer naar de campus, met een limiet van 20% van de bureaustoelen. Vanaf 15 juni zijn er locatie-gebonden onderwijsactiviteiten mogelijk op de campus. In deze e-mail bieden we jullie een kort overzicht van de regels die de VU hanteert, en wat dat in de praktijk betekent voor de faculteit, hoofdgebouw en onze afdelingen.

Twijfelaars geven doorslag bij invoering corona-app

09-06-20

Nederlanders hebben sterk uiteenlopende meningen over de wenselijkheid van een tracking-and-tracing corona-app. Sommigen zouden de app liever vandaag dan morgen installeren, terwijl anderen het kwalijk vinden dat de overheid deze app wil introduceren. Daarnaast is er een ’zwevende’ groep die meer informatie nodig heeft over de voorwaarden en eigenschappen van de app. Deze groep twijfelaars is mogelijk doorslaggevend voor het streven van het kabinet om de gewenste dekkingsgraad van 60% te halen. Dit blijkt uit een keuze-experiment dat is uitgevoerd door onderzoekers van de TU Delft, Universiteit Maastricht en de Vrije Universiteit Amsterdam.

MBA: ijzersterke combinatie van academische kennis en professionele werkervaring

02-06-20

Vanaf 2021 start de VUmet drie gloednieuwe part-time Executive MBA opleidingen, bedoeld voor senior professionals met zeven tot tien jaar werkervaring.

Inside the Black Box of Boards’ Decision-Making, First International Conference, May 14-15, 2020

18-05-20

It was with great anticipation that the VU Center for Boards and Executive Leadership Development launched its first international conference, entitled "Inside the black box of boards’ decision making", that took place virtually on May 14 and 15, 2020. Despite the global pandemic, we were excited to receive a great number of proposals and response from scholars and practitioners

Online variant masterprogramma Finance van start in september

08-05-20

Vanaf de start van het nieuwe academisch jaar 2020-2021, biedt de School of Business and Economics studenten de mogelijkheid om het masterprogramma Finance volledig online te volgen.

Coronavirus: VU Amsterdam

26-03-20

Op 15 maart heeft het kabinet besloten om onder meer alle scholen, horeca en kinderdagverblijven te sluiten. Ook de Vrije Universiteit Amsterdam heeft haar deuren gesloten om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Tot het einde van het collegejaar wordt er daarom alleen online onderwijs gegeven. Ook medewerkers worden geadviseerd thuis te werken.

VU-studenten lanceren hulpplatform iwillhelpyou.nl

19-03-20

Het coronavirus heeft impact op de gehele samenleving. Een aantal VU-studenten bleef echter niet afwachten, maar zetten het platform iwillhelpyou.nl op, waar ze hulpvragen én -aanbod bij elkaar brengen. Binnen 24 uur hadden ze al meer dan honderd aanmeldingen.

Keuzegids 2020: Masters Finance en EOR scoren uitstekend

24-02-20

Meerdere masters van de School of Business and Economics scoren uitstekend ten opzichte van het landelijk gemiddelde, zo blijkt uit de Keuzegids Masters 2020.

‘Big Brother’ op de werkvloer

24-02-20

Thuiswerker wil graag gezien worden

Positieve verhalen positief effect op duurzame inzetbaarheid

24-02-20

Wat is het effect van een positief verhaal op iemand die leeft met een chronische ziekte? En hoe kan dat medewerkers met een chronische ziekte helpen om beter en langer inzetbaar te zijn? Onderzoeker Inge Brokerhof aan de Vrije Universiteit keek naar de impact van negatieve én positieve verhalen op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers die een chronische ziekte hebben.

Directeur Stichting CPNB: "Je moet daar zijn waar de doelgroep is"

03-02-20

Aan de Amsterdamse grachten staat sinds jaar en dag het kantoor van de CPNB (Stichting Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek). Helemaal bovenin het grachtenpand bevindt zich het kantoor van Eveline Aendekerk, sinds 2018 directeur van de stichting. Daar bestiert ze de stichting ter promotie van boekconsumptie en allesbehalve vanuit een ivoren toren. Aendekerk neemt zelfs in haar drukke agenda ruim de tijd voor ons. We spreken Aendekerk over haar directeurschap, haar carrière tot nu toe, en hoe het is om in het publieke oog te staan.