VU Masterclasses voor raadsleden

Als raadslid wordt u geacht van vele markten thuis te zijn. Niet alleen moet u goed op de hoogte zijn van wat er in uw gemeente speelt, u dient ook over een goed ontwikkeld gevoel voor integriteit te beschikken en kennis van zaken te hebben van de bestuurlijke ordening en een breed scala aan politieke en financiële processen. Kortom, raadslid zijn is steeds meer een vak geworden.

De VU School of Governance heeft een serie masterclasses ontwikkeld waarin het brede palet van kennis en vaardigheden aan bod komt dat u als gemeenteraadslid geacht wordt in huis te hebben. In bijeenkomsten van een dagdeel (van 16.00 tot 20.30 uur), verzorgd door topdocenten van de VU, komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod die u optimaal voorbereiden op het vak van raadslid.

Zowel voor beginnend als ervaren raadsleden, alsook voor wethouders zijn de Masterclasses interessant. Iedere bijeenkomst is zo ingericht dat er veel ruimte is voor discussie en het uitwisselen van ervaring.  U kunt uw eigen pakket samenstellen, zodat u precies die kennis en vaardigheden kunt bijschaven waar u behoefte aan heeft. Als abonnee kunt u voor een vast bedrag per jaar zes masterclasses naar keuze volgen. Het is ook mogelijk om voor losse masterclasses in te schrijven.

DE VU MASTERCLASSES VOOR RAADSLEDEN GAAN IN HET NAJAAR VAN 2017 VAN START. HET VOLLEDIGE PROGRAMMA KUNT U BINNENKORT HIER BEKIJKEN. Wilt u op de hoogte gehouden worden? Stuur dan vast een e-mail naar hetzijlstracenter@vu.nl o.v.v. Masterclasses voor raadsleden. We sturen u dan het programma toe zodra dit gereed is.

Bijzondere samenwerking

De Masterclasses voor raadsleden zijn ontwikkeld vanuit de VU School of Governance. Ervaren docenten van het Zijlstra Center (Faculteit der Economische Wetenschappen), de afdeling Bestuurswetenschappen en Politicologie (Faculteit der Sociale Wetenschappen) en de VU Law Academy (Faculteit der Rechtsgeleerdheid) staan garant voor een kwalitatief hoogwaardig programma met een multidisciplinair karakter. In samenwerking met Kieskompas, dat zeer gericht lokale data kan leveren, kan direct worden ingespeeld op relevante en actuele vragen die bij de deelnemers spelen.