Big data in de publieke sector

Nieuwe mogelijkheden en uitdagingen voor public controllers en professionals

De leergang Big data in de publieke sector zoekt het spanningsveld op van technische mogelijkheden, wenselijkheden, (wettelijke) beperkingen, organisatorische uitdagingen en maatschappelijke legitimiteit waar publieke en maatschappelijke organisaties mee te maken krijgen. Per bijeenkomst wordt een thema verder uitgediept door een van de hoofddocenten en vervolgens concreet gemaakt aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

De leergang bereidt u voor om positie te kunnen nemen in het snel toenemend belang van data en data-analyse voor prestatie-beoordeling en besluitvorming in het publieke domein. Aan de hand van praktijkcases en oefeningen ervaart u op welke wijze big data en business analytics daaraan kunnen bijdragen. Daarnaast leert u ook de beperkingen kennen op het terrein van technologie, maatschappelijke legitimiteit en besluitvormingsgedrag.

Voor wie?
Het programma richt zich in het bijzonder op ervaren public controllers en professionals in aanverwante functies in het publieke domein, die actief betrokken zijn bij de prestatie-beoordeling en de besluitvorming binnen hun organisatie. Zij hebben de wens zichzelf verder te bekwamen in hun kennis van, maar ook in de toepassing van de mogelijkheden met big data. 

Duur: 6 bijeenkomsten op dinsdagavond van 18.00 – 21.00 uur
Locatie: Vrije Universiteit Amsterdam
Start: 15 januari 2019
Kosten: € 2.450,-‐  (vrijgesteld van BTW)
Na het voltooien van de leergang ontvangt u een certificaat van de Vrije Universiteit Amsterdam en worden 18 PE punten toegekend (voor CPC, CMA, RA en RC).

Programma

De leergang Big data in de publieke sector bestaat uit 6 bijeenkomsten op dinsdagavond, van 18.00 – 21.00 uur op de VU.
 

datum 
 Onderwerpdocent
15 januari 2019Introductie op big data: inhoud, technieken en kwaliteit van dataErik de Vries
29 januari 2019De organisatie van big data en big data in de (politie) organisatie
Erik de Vries  en Metin Celik
5 februari 2019Hands-on werken met data analyseBert Steens
12 februari 2019
Hands-on werken met data analyseBert Steens
12 maart 2019Ethische, juridische en organisatorische aspecten 
Erik de Vries
26 maart 2019Informatie en besluitvormingErik de Vries