Opleiding Bestuurssecretaris en....

Bestuurssecretaris: governance officer in het hart van de besluitvorming

Het Zijlstra Center organiseert in samenwerking met de Handvestgroep Publiek Verantwoorden (HPV) een opleiding speciaal voor bestuurssecretarissen in de publieke en semipublieke sector. Tijdens interactieve sessies oriënteert u zich op de veranderingen in de functie van bestuurssecretaris en formuleert u uw eigen ontwikkelagenda.

Als governance officer speelt de bestuurssecretaris een belangrijke ondersteunende rol bij het organiseren van de besluitvorming door bestuurders en raden van toezicht. Als spil (in het organiseren) van (politiek) bestuurlijke contacten is hij/zij vaak de initiërende en daarop structurerende functionaris.Dit vraagt om voortdurende investering in kennis en vaardigheden, specifiek ook in kennis van horizontaal verantwoorden.In de opleiding Bestuurssecretaris en.... gaat u in vier dagen onder begeleiding van docenten met de nodige praktijkervaring intensief aan de slag. U reflecteert op de eigen invulling van uw functie en rol in de organisatie en stelt een eigen ontwikkelagenda op.   

  • Duur: Vier dagen ( van 9.00 tot 17.00 uur)
  • Start: Maart 2018 (VOL!! Meer informatie over het volgende startmoment in het najaar van 2018 volgt spoedig.)
  • Kosten: € 2.690,-

PROGRAMMA

  • Dag 1, donderdag 8 maart: Bestuurssecretaris en… strategische vraagstukken
  • Dag 2, donderdag 22 maart: Bestuurssecretaris en... governance en toezicht
  • Dag 3, donderdag 5 april: Bestuurssecretaris en… doelgericht beïnvloeden in organisaties
  • Dag 4, vrijdag 20 april: Bestuurssecretaris en… netwerken

Let op: U kunt niet meer inschrijven voor de voorjaarseditie. Meer informatie over het volgende startmoment in het najaar van 2018 volgt spoedig!

Meer informatie en aanmelden