Organisatie

Wie zijn wij

Wij zijn een organisatie bestaande uit studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam. Oorspronkelijk bestaat de organisatie uit 9 studenten van de master Transport and Supply Chain Management, samen met Professor Sander de Leeuw. We kregen eerst de taak te helpen bij en het verbeteren van de logistieke processen van de voedselbrigade, een initiatief van de Voedselbank Amsterdam. Dit initiatief probeert de hoeveelheid verwerkt voedsel, dat wordt verdeeld over de families, te verminderen en meer vers voedsel te brengen naar families die dit het meeste nodig hebben.

Opgestart in september 2017, het project heeft zich ontwikkeld tot een veelbelovende onderneming, dat hoopt in de toekomst waarde te kunnen toevoegen aan de Voedselbank Amsterdam. Er zijn momenteel een aantal projecten lopende en werving van studenten is nodig om een stabiel team te vormen om zo lange termijn capaciteit, continue ondersteuning en verbeteringen te kunnen bieden aan de Voedselbank Amsterdam, met behulp van de kennis van studenten.

Project FoodBank

Wat doen wij

We bieden ondersteuning waar ondersteuning het meest nodig is.

De Voedselbank Amsterdam is een non-profit organisatie dat volledig afhankelijk is van donaties om zo 20 000 mensen in Amsterdam en andere steden in Noord-Holland te voeden. Met gebrek aan financiële ondersteuning en verse producten, probeert Project FoodBank op deze gebieden ondersteuning te bieden door het creëren en het verschaffen van lange termijn duurzame oplossingen.

Naast het werven van vrijwilligers, maakt Project FoodBank gebruik van de kennis van studenten met verschillende achtergronden om erachter te komen op welke gebieden de Voedselbank Amsterdam aangepast en verbeterd kan worden.


If you can't feed a hundred people, then feed just one.
Mother Teresa

Facebook  Instagram