Betrokken blijven

Vind je het leuk om iets terug te doen voor je opleiding of faculteit? Dat wordt zeer gewaardeerd en er zijn veel verschillende mogelijkheden. Met jouw kennis kun je het onderwijs van de School of opleiding ondersteunen. Je kunt betrokken blijven als gastspreker, een stages of casus uitzetten of deelnemen aan een opleidingsevent. Op uitnodiging hebben alumni zitting in de Raden van Advies voor alle opleidingen.

Wij denken graag met je mee over hoe en waar jouw kennis en talenten kunnen bijdragen. Om vast een idee te geven van diverse manieren waarop je betrokken kunt zijn:

Deel je kennis
Binnen de opleidingen of als onderdeel van een evenement nodigen docenten en faculteit met regelmaat sprekers uit. Denk aan een gastcollege als onderdeel van een vak, optreden als spreker tijdens een evenement of voorlichting geven over arbeidsmarkt of beroepenveld.

Toon je bedrijf
Employer branding of recruitment strategie? Neem deel als werkgever of bedrijf in een van de evenementen en fairs van faculteit, opleiding en studieverenigingen.

Coach en train
Career Services betrekt graag professionals en alumni bij loopbaantrainingen en coaching. Geef bijvoorbeeld een workshop professional skills, of oefen sollicitatiegesprekken met studenten.

Bied een stage of casus aan
Plaats kosteloos je vacature voor een meewerkstage, traineeship of startersfunctie op de online vacaturebank en bereik 5000 SBE studenten.
Geschikte onderzoeksopdrachten of thesisonderwerpen kunnen worden gedeeld met de betreffende opleiding of vakgroep. Of lever een casus aan waar studenten in teams aan werken als onderdeel van een vak.

Plaats een evenement
Plaats een evenement op de evenementenagenda van de School.

Voor deze en andere tailor-made mogelijkheden nodigen wij je uit contact op te nemen met Iris Visser (alumni.sbe@vu.nl).

Ervaringen van alumni

betrokken zijn - testimonial Kleis foto
Iedere keer weer leuk om aan VU studenten over te kunnen brengen welke mogelijkheden ik heb aangegrepen tijdens mijn studie.
Kleis Krebbers, Campus Recruiter ING, Alumnus Master Business Administration, specialisatie HRM

wat doen onze alumni - Jolanda Slof LinkedIn
Dus jij vind jezelf niet geschikt om bij een bank te werken? Vertel?!
Jolanda, IT Manager ABN AMRO, alumna MSc Business Administration
betrokken zijn - testimonial Valeriya foto
Warme herinneringen aan mijn eigen  studententijd, elke keer als ik het hoofdgebouw binnenstap.
Valeriya Dovator, Consultant Finance & Risk bij YER, alumna MSc Finance
betrokken zijn - testimonial Ongjen foto square
Het geeft veel voldoening om jonge mensen  te kunnen behoeden voor de fouten die ik zelf heb gemaakt en hen te laten profiteren van mijn kennis.
Ognjen Soldat, mede-oprichter DroomCarrière, alumnus Bedrijfswetenschappen