Nieuwe bachelor Econometrics and Operations Research specialisatie: Econometrics and Data Science

eds

Econometrics and Data Science is een afstudeerrichting binnen de bacheloropleiding Econometrie en Operationele Research. Een nieuwe en uitdagende afstudeerrichting aan de Vrije Universiteit Amsterdam voor gemotiveerde studenten die de digitale wereld van de economie, finance en marketing willen ontdekken.

De afstudeerrichting is innovatief en zeer relevant, zeker gegeven de grote vraag naar specialisten in econometrie en data science, nu en in de toekomst, in Nederland en wereldwijd. De afstudeerrichting biedt een uitstekend toekomstperspectief en kunnen we als volgt samenvatten:

  • Aantrekkelijk, actueel, innovatief, hoogwaardig en degelijk
  • Engelstalig programma, internationaal en voor gemotiveerde studenten
  • Focus op econometrie, statistiek, computing en data analyse
  • Relevant voor economie, finance en marketing
  • Econometrics and Data Science: een mooie uitdaging voor iedereen

Een inspirerende specialisatie voor de data-uitdagingen van morgen

Met deze nieuwe specialisatie biedt de School een inspirerend en uitdagend studieprogramma dat ideaal is voor de digitale wereld van vandaag en morgen. De specialisatie Econometrie en Data Science is internationaal georiënteerd, volledig onderwezen in het Engels en biedt studenten de nodige theoretische kennis om als econometrist en data-wetenschapper aan de slag te gaan bij:

  • Bedrijven die diensten op internet aanbieden, zoals Google, Amazon en Booking.com
  • Banken, financiële instellingen en adviesbureaus, zoals ING, ABN Amro en Deloitte
  • Onderzoeksinstellingen, Centrale Banken en Overheden

Na afronding van het bachelor kan de student specialist worden in het analyseren van complexe economische en financiële gegevens. Met deze unieke kennis kan men de activiteiten en marketingstrategieën van bedrijven, de prestaties van banken of de beslissingen van overheden helpen vormen.

De disciplines in de kern van de specialisatie zijn: wiskunde, informatica, statistiek, econometrie, machine learning, economie, financiële economie en marketing. Met deze specialisatie zal ook de sterke band tussen econometrische en machine learning-technieken worden uitgebouwd. Dit is een uniek en veelbelovend kenmerk van de specialisatie Econometrie en Data Science.

Chico Blasques, Opleidingscoördinator: “The new study programme in Econometrics and Data Science (EDS) is designed to prepare students for the important new challenges in processing and analyzing data. This is an inspiring and internationally oriented study programme that will help the student become a motivated and responsible specialist in data analysis. The programme gives students a deep understanding of econometrics, statistics and data science methods, as well as advanced skills in programming with a focus in data collection, handling, presentation and analysis. This skill-set allows the student of EDS to take full advantage of the ongoing digital revolution in analyzing large and complex data sets in many areas of economics and finance.“

Voor meer informatie zie de website van de opleiding.