Stage of onderzoek in uw organisatie

De voordelen om een getalenteerde stagiair in uw organisatie aan te nemen zijn talrijk. Naast het toepassen van academische vaardigheden en actuele kennis op hun vakgebied, bieden stagiaires een frisse blik op uw organisatie. Een positieve stage-ervaring zal bovendien leiden tot merkambassadeurs en biedt mogelijkheden voor lange termijn aanstellingen van nieuw talent.

SBE-studenten kunnen stage lopen in verschillende fasen van hun bachelor- of masteropleiding, zowel binnen als buiten hun programma. Voor alle stages binnen het studieprogramma is er ook stage begeleiding vanuit de School of Business and Economics (SBE). Voor deze stages is het belangrijk dat de inhoud aansluit bij de studie. Daarnaast moet de stage op academisch werk- en denk niveau zijn.

Als u vragen heeft, delen we graag onze expertise over stagevoorschriften, het inhuren van niet-EU-studenten en actuele ontwikkelingen bij het aannemen van studenten. Ook voor informatie over specifieke studierichtingen kunt u het beste contact met ons opnemen via onderstaande gegevens.

Let op dat er voor niet-EU/EER studenten beperkingen gelden met betrekking tot het doen van een stage die geen onderdeel is van de opleiding.

Enkele voorbeelden van stageopdrachten

Een student MSc in Finance deed een marktanalyse en onderzoek naar de impact van bepaalde factoren op die markt bij Jones Lang LaSalle; een ander stelde een business plan op voor het doen van M&A research bij Yuno Advisors.

Voor de MSc Strategy & Organization deed een student stage bij ABN AMRO - Innovation Centre, waar hij kon werken aan een eigen onderzoek over de condities waaronder een organisatie innovatie het best kan stimuleren. Hij kon naast de meer formele interviews juist door informele gesprekken met collega’s nog meer praktische informatie verkrijgen.

Vacatures plaatsen

Heeft u een passende stagevacature voor SBE-studenten? Het SBE Career Platform biedt u de mogelijkheid om kosteloos stages aan te bieden aan alle studenten van de School of Business and Economics. U kunt eenvoudig een account aanmaken. Daarna kunt u vacatures plaatsen, beheren en verwijderen. Ook kunt u reacties naar aanleiding van de vacature desgewenst in het systeem ontvangen en beheren.

Nieuw: u kunt uw vacatures nu ook onder de aandacht brengen bij Humanities studenten. Heeft u al eerder vacatures geplaatst en wilt u hier gebruik van maken, dient u een nieuw account aan te maken. Om toegang te krijgen tot uw oude account (alleen SBE students), kunt u deze link gebruiken.

Contact

Heeft u vragen over stages of wilt u kijken of een vacature geschikt is voor SBE-studenten? Neem dat contact met ons op via careerservices.sbe@vu.nl of 020 5983067.