Afdeling Ruimtelijke Economie doet impactstudie Noord/Zuidlijn

De Noord/Zuidlijn is van grote invloed op de bereikbaarheid van stad en regio. Wat is het effect van de lijn op de keuzes van reizigers en op vervoersstromen? Wat is de invloed van de Noord/Zuidlijn op de gebiedsontwikkeling, vastgoedprijzen en het functioneren van de arbeidsmarkt? Om die vragen te beantwoorden wordt deze impactstudie opgestart.

06-11-2017 | 16:28

De metrolijn gaat op 22 juli officieel in bedrijf, en vervoert mensen in 16 minuten van Amsterdam Noord naar Zuid en vice versa. De Noord/Zuidlijn is de grootste ingreep in het Amsterdamse openbaar vervoer in decennia.

Het project is een samenwerkingsverband tussen de VU (Vrije Universiteit), UvA (Universiteit van Amsterdam), CWI (Centrum Wiskunde en Informatica), AMS (Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions) en de Gemeente Amsterdam. Het onderzoek binnen de afdeling Ruimtelijke Economie richt zich op de vraag welke effecten de Noord/Zuidlijn heeft op:

• Gedrag en de waardering van reizigers
  • Vastgoedprijzen
  • Arbeidsmarkten
  • Bereikbaarheid

Meer informatie leest u in het Parool van 20 oktober.