VU-studenten lanceren hulpplatform iwillhelpyou.nl

Het coronavirus heeft impact op de gehele samenleving. Een aantal VU-studenten bleef echter niet afwachten, maar zetten het platform iwillhelpyou.nl op, waar ze hulpvragen én -aanbod bij elkaar brengen. Binnen 24 uur hadden ze al meer dan honderd aanmeldingen.

19-03-2020 | 8:52

Huisgenoten Martijn en Boy, en hun vriendinnen Jasmijn en Maud kwamen dit weekend – net zoals veel andere studenten – ineens met extra tijd thuis te zitten. Geen school, geen werk en geen sport. De vier studenten (Martijn volgt de master Digital Business en Rechten, Jasmijn de master Opsporingscriminologie, Boy studeert Bedrijfskunde en Maud Sport, Management en Ondernemen), hadden het gevoel dat ze méér konden in doen in deze periode. Zo startten ze de website iwillhelpyou.nl. Martijn: "Deze website helpt mensen om meer impact te maken tijdens de coronacrisis. Wij weten zeker dat meerdere mensen met (te)veel tijd bereid zijn om te helpen en wij zien dat het werkt. De komende periode zullen alleen maar meer mensen deel uitmaken van een kwetsbare groep of binnen de categorie ‘noodzakelijke beroepen’  Vallen. Dan is de hulp via ons platform hard nodig."

Meer dan 150 aanmeldingen
Martijn maakte de website afgelopen zondag. Inmiddels staat de teller met het aantal aanmeldingen rond de 150 en hebben ze zelfs de capaciteit achter de website moeten verhogen. "Vandaag zijn wij begonnen met het verspreiden via de socialmediakanalen Facebook, WhatsApp en LinkedIn. Daarnaast krijgen wij vele verzoekjes van andere mediakanalen waarop wij ons initiatief kunnen delen. Het is erg leuk om te zien hoe positief alle respons is!"

Tot nu toe melden zich vooral mensen aan die bereid zijn om te helpen. "Het is echt fantastisch om te zien hoe ver de bereidheid van mensen reikt om juist in deze tijden hun handen uit de mouwen te steken. Wij verwachten dat in de komende dagen genoeg mensen ons zullen benaderen vanuit de hulpvragende kant. Wij zijn nu ook bezig om deze partijen gericht te bereiken en contact op te laten nemen met ons. Ons initiatief is nu nog anticiperend gelanceerd voor het geval wij in Nederland afstevenen op een situatie zoals in andere Europese landen."

De vier studenten doen er de komende tijd alles aan om de juiste hulpvraag en -aanbod aan elkaar te verbinden. Ook je steentje bijdragen? Of heb je juist een hulpvraag? Ga naar www.iwillhelpyou.nl om je gegevens achter te laten!