Keuzegids 2020: Masters Finance en EOR scoren uitstekend

Meerdere masters van de School of Business and Economics scoren uitstekend ten opzichte van het landelijk gemiddelde, zo blijkt uit de Keuzegids Masters 2020.

24-02-2020 | 11:21

De Keuzegids geeft inzicht in hoe studenten hun opleiding ervaren met betrekking tot allerlei relevante thema’s in het hoger onderwijs. De masters van de faculteit behalen ten opzichte van 2019 vooral goede resultaten op het gebied van programma en toetsing, en met name op het nieuwe thema “uitdagend onderwijs”.

Finance en Econometrics and Operations Research opnieuw als uitstekend beoordeeld
Met name de masteropleidingen Finance en Econometrics and Operations Research, die in voorgaande jaren al bijzonder goed beoordeeld werden, verbeterden ook nu weer hun evaluaties op bijna alle vlakken, waaronder wetenschappelijke vorming, praktijkgerichtheid en studeerbaarheid. Ook worden de masters zeer goed beoordeeld op het vlak van uitdagend onderwijs.

Daarnaast scoren ook de masters Economics and Spatial, Transport and Environmental Economics boven het landelijk gemiddelde. Zo krijgen begeleiding en toetsing van laatstgenoemde master een goede beoordeling en hebben deze masters op vrijwel alle andere terreinen hun goede beoordelingen weten te behouden.

Totstandkoming
De Keuzegids selecteert cijfers uit bronnen zoals de Nationale Studenten Enquête (NSE) en de arbeidsmarktcijfers van het Researchcentrum voor Onderzoek en Arbeidsmarkt (ROA). Vanuit de NSE worden tien thema’s geselecteerd, waarop de opleidingen vervolgens worden beoordeeld. De Keuzegids kijkt naar relatieve scores. Dat wil zeggen dat per thema inzichtelijk wordt gemaakt of een opleiding op, onder- of bovengemiddeld scoort ten opzichte van het landelijk gemiddelde van alle opleidingen.

Bekijk alle masteropleidingen van de School of Business and Economics