Econometrics and Operations Research Topopleiding 2021

De Bachelor Econometrics and Operations Research (EOR) en de daarbij behorende tracks Econometrics and Operations Research en Econometrics and Data Science, hebben opnieuw het keurmerk ‘Topopleiding’ ontvangen. De Keuzegids benoemde de opleiding als topopleiding 2021. De bachelor is daarmee één van de zes topopleidingen van de Vrije Universiteit.

26-11-2020 | 17:04

De bachelor behoort met dit keurmerk tot de beste opleidingen van het land. EOR ontvangt voor de vierde keer op rij het prestigieuze keurmerk. Op de ranglijst van klassieke universiteiten staat de VU opnieuw op de tweede plek dit jaar. Opleidingsdirecteur Eric Beutner: “Het voor de vierde keer op rij ontvangen van dit keurmerk is een geweldige erkenning van de individuele en collectieve inspanningen van alle betrokkenen bij de bachelor. Het voelt goed om te weten dat de opleiding en de kwaliteit van de docenten zo goed gewaardeerd worden."

Ivo Warmerdam, student van de bacheloropleiding over het EOR-programma: “Een van de redenen waarom dit programma goed wordt ontvangen, is dat studenten over behulpzaam zijn, en docenten echt open staan om zichzelf te verbeteren. De studie is niet te klein, dus er is veel professionaliteit. Tegelijkertijd is het ook niet te groot, dus hulp is binnen handbereik. Bovendien wordt er constant een verband gelegd tussen de theorie en de praktische toepassingen, zodat studenten niet verdrinken in ingewikkelde formules.”

Nationale Studenten Enquête

De Keuzegids wordt elk jaar deels gebaseerd op de Nationale Studenten Enquête (NSE). In 2020 heeft er echter geen Nationale Studenten Enquête plaatsgevonden vanwege de coronacrisis. De Keuzegids heeft daarom gebruikt gemaakt van de resultaten uit de NSE van 2019. Dit jaar is er door de Keuzegids extra goed gekeken naar het studiesucces van de studenten en de baangarantie na het behalen van het diploma.