Samenwerking VU en Betty Blocks voor verbetering digitale vaardigheden studenten

De Vrije Universiteit (VU) en no-code leverancier Betty Blocks zijn een pilot gestart om jaarlijks honderden studenten op te leiden tot potentiële applicatieontwikkelaars. Dit gebeurt in de vakken Business Information Technology en Business Information Systems, die onderdeel zijn van de bacheloropleidingen Bedrijfskunde en International Business Administration.

17-12-2020 | 13:28

Gedurende een periode van zes weken gaan studenten onder begeleiding van IT en Businessprofessionals aan de slag met het bouwen van applicaties op het ontwikkelplatform van Betty Blocks, zonder een regel code te schrijven.

Digitale vaardigheden zijn belangrijker dan ooit. De arbeidsmarkt heeft een tekort aan programmeurs, en in het bedrijfsleven is de vraag naar personeel met digitale vaardigheden hoog. De samenwerking met Betty Blocks biedt studenten de mogelijkheid om software te ontwikkelen zonder te programmeren.

Universitair docent Mark Boons: “Het is voor ons belangrijk om studenten niet alleen theoretische kennis mee te geven, maar hen ook te laten ervaren hoe het is om software te ontwikkelen. Door de samenwerking met Betty Blocks kunnen studenten hier zelf mee aan de slag.”