Veelgestelde vragen (FAQ) over Bedrijfskunde

Inhoud studie Bedrijfskunde

Bedrijfskunde richt zich op hoe bedrijven succesvol kunnen zijn op een dynamisch speelveld. Hiervoor heb je enerzijds inzicht nodig in hoe bedrijven werken, en anderzijds inzicht in hoe bedrijven reageren op veranderingen in hun omgeving. Check gerust de opleidingsvideo waarin dit onderwerp aan bod komt.

Bedrijfskundige vraagstukken draaien om de uitdagingen waar bedrijven zich mee geconfronteerd zien. Deze uitdagingen vormen zowel bedreigingen als kansen. Voorbeelden van bedrijfskundige vraagstukken zijn:

  • Hoe breid je succesvol uit naar het buitenland?
  • Hoe financier je een nieuwe investering voor je bedrijf?
  • Hoe zorg je ervoor dat je klaar bent voor de Brexit?
  • Hoe blijf je relevant in een steeds meer digitaliserende wereld?
  • Hoe zet je een nieuwe dienst of product in de markt? Hoe creëer je het juiste imago?
  • Hoe motiveer je werknemers? En hoe trek je de beste professionals aan?


De studie Bedrijfskunde herbergt alle relevante bedrijfskundige disciplines. Het aanbod is divers en talrijk. Kijk voor het volledige vakkenoverzicht van Bedrijfskunde op de studiegids.
Een minor is een vakkenpakket van 30 ECTS rond een bepaald thema. In het derde jaar van je studie heb je de optie om een minor te volgen. Je kan dan kiezen voor een minor van onze faculteit, maar je kan ook minoren doen van andere faculteiten aan de VU of van andere universiteiten. Het is dus bijvoorbeeld mogelijk om als bedrijfskundestudent een minor te volgen over Rechten, Sociologie, of zelfs Geneeskunde. Voor meer info over minoren, ga naar de website.
De mogelijkheden zijn legio! Allereerst heb je de keuze voor één van de minoren van de School of Business and Economics. Hier heb je de keuze uit 9 minoren met elk hun eigen thematiek, zoals Sustainability, Entrepreneurship, of E-Business. Daarnaast kun je minoren volgen van andere faculteiten aan de VU, zoals van Rechtsgeleerdheid, Sociale Wetenschappen, of Bètawetenschappen. Tot slot is het mogelijk om minoren te volgen aan andere universteiten in Nederland of in het buitenland. In het laatste geval spreken we van een Exchange. Meer info over minoren is te vinden op de website.
Jazeker. Het is mogelijk om een stage te doen als onderdeel van je minor-keuzeruimte in semester 5 (jaar 3) van Bedrijfskunde. In dat geval krijg je 12 studiepunten voor de stage. Het is ook mogelijk om een stage te doen buiten het onderwijsprogramma om.
Jazeker. Als je het belangrijk vindt om tijdens je studie buitenland-ervaring op te doen, dan zit je bij Bedrijfskunde goed! In het derde jaar van de studie kun je een half jaar op exchange. Je gaat dan een studieprogramma van 30 ECTS volgen aan een buitenlandse universiteit. Bij Bedrijfskunde stimuleren én faciliteren we dit. Wij hebben partnerships met meer dan 200 universiteiten overal ter wereld. Keuze te over dus!

Vragen over relevante voorkennis

Bedrijfskunde begint als een Nederlandstalige opleiding. In het eerste anderhalf jaar (oftewel semesters 1, 2, en 3) worden alle vakken in het Nederlands gedoceerd, waarbij de literatuur altijd in het Engels is. In de tweede helft van jaar 2 (semester 4) worden sommige keuzevakken in het Nederlands aangeboden, en sommigen in het Engels gegeven. De overige verplichte vakken in semester 4 zijn Nederlandstalig. In het derde jaar (semesters 5 en 6) zijn alle vakken Engelstalig. Doordat we tijdens de studie geleidelijk overschakelen op het Engels, word je goed voorbereid op een eventuele Engelstalige vervolg-Masters. Je bachelor scriptie kun je overigens zowel in het Nederlands als in het Engels schrijven.

Bij Bedrijfskunde doen we zeker een beroep op je wiskundige vaardigheden. Maar als je wiskunde A op VWO-niveau hebt behaald, dan moet je de meer wiskundige vakken aan kunnen. Wel is het zo dat studenten met wiskunde B het wat makkelijker hebben bij bepaalde vakken.

Wiskunde komt terug bij vakken als Business Mathematics en Business Statistics, maar ook bij vakken als Accounting en Finance. Na anderhalf jaar heb je zelf invloed op het aandeel wiskundige vakken in je opleiding. 

Vind je wiskunde moeilijk? Geen zorgen! Je kunt je tijdens de zomervakantie door ons laten bijspijkeren zodat je goed bent voorbereid op de start van Bedrijfskunde. Zie hiervoor de website van de Summer Prep Campus

Heb je dyscalculie? Neem dan contact op met de studieadviseurs (academic advisors) van SBE voor advies op maat.


Het is handig als je Economie al in je vakkenpakket hebt zitten. Maar het is geen onoverkomelijk probleem als je dit vak niet hebt gevolgd. Bij BK studeren bijvoorbeeld veel NT/NG-studenten. De meesten van hen hebben geen economie-achtergrond, maar ze doen het zeer goed in de studie.
Jazeker. Bij Bedrijfskunde heeft ongeveer 25 tot 30% van de studenten een NT- of NG-profiel, en zij doen het zeer goed. Mocht je als NT- of NG-student geen examen hebben gedaan in het vak Economie, dan is dat geen bezwaar. Je wiskundige basis volstaat.
Als je wiskunde A of wiskunde B op VWO-niveau hebt behaald, dan ben je meer dan welkom.

Wat is het verschil tussen …

Beide opleidingen zijn goede Bedrijfskunde-opleidingen en bieden dezelfde type vakken. Er zijn wel grote verschillen in hoe de vakken worden aangeboden. Wij bieden kleinschaliger onderwijs, meer contacturen, en meer flexibiliteit in het vormgeven van je eigen studieprogramma. In Rotterdam moet je al je eerstejaars vakken halen voor je BSA, al mag je wel onvoldoendes compenseren met voldoendes. Bij ons moet je 48 studiepunten voor je BSA halen, maar moet je uiteindelijk alle vakken voldoende afsluiten om het diploma te krijgen. Tot slot biedt Bedrijfskunde aan de VU maar liefst 11 specialisatierichtingen, meer dan welke andere BK-opleiding in Nederland.
Bij BK in Groningen moet je al na 1 jaar een bepaalde bedrijfskundige richting kiezen. Vervolgens zit je vast in dit traject. Bij BK aan de VU krijg je meer ruimte om je interessegebieden te verkennen alvorens je een specialisatierichting kiest. Tot slot biedt Bedrijfskunde aan de VU maar liefst 11 specialisatierichtingen, meer dan welke andere BK-opleiding in Nederland.
Bij EBE draait het veel meer om het onderwerp economie, maar krijg je ook een klein beetje bedrijfskunde omdat je als econoom ook iets van bedrijven moet snappen. Bij Bedrijfskunde krijg je vooral bedrijfskundige vakken, en een klein beetje economie. Dat is omdat je als bedrijfskundige ook iets van economie moet weten om te snappen hoe bedrijven werken. Daarnaast is EBE nog een stuk wiskundiger dan Bedrijfskunde.
Zowel BK als IBA zijn bedrijfskundige opleidingen. We hebben dus veel dezelfde vakken. Wel zijn er accentverschillen. Bij IBA wordt bijvoorbeeld meer tijd ingeruimd voor de internationale kant van bedrijfskunde en moet je verplicht op exchange. Wij besteden die tijd aan meer diepgang binnen de vakken zelf en is een exchange één van de mogelijkheden in jaar 3 (naast een minor en een stage). Bij ons krijgen zowel de internationale als de nationale aspecten van bedrijfskunde veel aandacht, zodat je de keuze openhoudt of je je later meer internationaal of lokaal wilt oriënteren. Om het verschil te ervaren is het raadzaam om naar het proefstuderen van beide studies te gaan.
Business Analytics een stuk wiskundiger en technischer is dan Bedrijfskunde. Het gaat veel meer over big data, machine learning, data science, enzovoort. En dus minder over bijvoorbeeld HRM, Supply Chain Management, Finance, en Strategie. Business Analytics heeft meer raakvlakken met Technische Bedrijfskunde. Om het verschil te ervaren is het raadzaam om naar het proefstuderen van beide studies te gaan.
Technische Bedrijfskunde (TB) valt onder de ingenieurswetenschappen. In deze studie ligt de nadruk op de technische aspecten van bedrijfsvoering. Bij TB houd je je meer bezig met de ontwikkeling, verbetering, en implementatie van geïntegreerde technische systemen.
Het grote verschil zit hem in de manier waarop je de stof aangeleerd krijgt. Aan een universiteit ga je dieper op de stof in en leer je de stof kritisch te bevragen. Ook leer je wetenschappelijke onderzoeksmethodes om bestaande ideeën en denkwijzen te toetsen.

Waarom zou je kiezen voor Bedrijfskunde aan de VU?

Bij Bedrijfskunde kom je met allerlei complexe bedrijfskundige vraagstukken in aanraking. Je leert om deze vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken te bestuderen, analyseren en op te lossen. Hierbij maak je gebruik van diepgaande kennis uit een verscheidenheid aan vakgebieden en maak je gebruik van wetenschappelijke methoden. Ieder vak biedt je hierbij nieuwe invalshoeken en zienswijzen op de realiteit. Daarmee zul je bij ieder vak weer je eigen grenzen verleggen. Door de vele keuzemogelijkheden kun je de studie perfect laten aansluiten bij jouw ambities en capaciteiten.
Bedrijfskunde is een brede studie waarbij je niet al hoeft te weten wat je wil worden, want de studie zorgt er voor dat je jezelf ontwikkeld binnen business. Je kunt tijdens je studie dus nog ontdekken wat je leuk vindt. Daarom begint de studie met het aanbieden van een brede bedrijfskundige basis waarbij je met alle relevante bedrijfskundige disciplines in aanraking komt, zoals Strategie, Accounting, Marketing, en Logistiek. Vervolgens biedt de studie je meerdere keuzevakken om je interessegebieden verder te verkennen, alvorens je tot een specialisatiekeuze komt.
Als je het leuk vindt om vakoverstijgend te werken, dan is Bedrijfskunde zeker een studie voor jou. Bij de meeste bedrijfskundige vraagstuk heb je meerdere invalshoeken nodig om tot een oplossing te komen. Een vraagstuk kan bijvoorbeeld zowel een financieel als een strategische component hebben. Tijdens de studie combineer je deze tot een integrale oplossing.

Bij bedrijfskunde ontwikkel je enerzijds analytische vaardigheden, en anderzijds oplossingsvaardigheden. De analytische vaardigheden omvatten de wetenschappelijke methoden van onderzoek en stellen je in staat om bedrijfskundige vraagstukken diepgaand te analyseren. De oplossingsvaardigheden zijn gericht op het vertalen van je analyses naar concrete oplossingen. Dit is belangrijk omdat bedrijfskundige vraagstukken schreeuwen om opgelost te worden.

Tijdens de studie ontwikkel je ook nog tal van andere vaardigheden. Zo leer je helder te communiceren en samen te werken in teams, en werken we aan je presentatievaardigheden. Ook kun je je deelnemen aan tal van commissies van onze studievereniging (Aureus). Dit is niet alleen een goede manier om snel nieuwe vrienden te maken, maar ook een prachtige kans om allerlei organisatorische vaardigheden te ontwikkelen.


Bedrijfskunde aan de VU biedt veel keuze- en profileringsruimte. Wij bieden maar liefst 11 specialisatierichtingen die je voorbereiden op tal van bedrijfskundige Masters. Daarnaast heb je bij ons ook de mogelijkheid om op exchange te gaan in het buitenland.

Bedrijfskunde geeft bovendien toegang tot vervolg-Masters in elke bedrijfskundige richting, afhankelijk van de door jou gekozen specialisatie. Denk aan Master-opleidingen zoals Marketing, Business Administration, Digital Business and Innovation, Accounting and Control, en Finance. Voor een overzicht van alle VU-masters, kun je op de website kijken. zie. Ook kun je met Bedrijfskunde perfect terecht bij bedrijfskundige Masters van andere Nederlandse universiteiten, of zelfs in het buitenland.


Tijdens je studie ga je niet alleen aan de slag met de theorie, je leert ook vaardigheden in de praktijk. Zo doe je bijvoorbeeld direct in het eerste jaar al een praktijkopdracht voor een onderneming en breng je organisatieprocessen in kaart. In het tweede jaar doe je meerdere praktijkopdrachten voor bedrijven als ABN Amro en Ikea Nederland. Ook sluit je het jaar af met een uitgebreid adviesproject voor een echt bedrijf met een echt probleem. In het derde jaar kun je een wetenschappelijke stage lopen bij een bedrijf. Het is dus erg praktijkgericht, waarbij de opgedane ervaring altijd goed meegenomen is in je vervolgstappen! Bij veel vakken zijn er bovendien gastcolleges, wat meer inzichten geeft in hoe situaties in de praktijk gaan en hoe deze worden behandeld.
Vind je het belangrijk om tijdens je studie buitenland-ervaring op te doen? Dan zit je bij Bedrijfskunde goed! In het derde jaar van de studie kun je een half jaar op exchange. Je gaat dan een studieprogramma van 30 ECTS volgen aan een buitenlandse universiteit. Bij Bedrijfskunde stimuleren en faciliteren we dit. Wij hebben partnerships met meer dan 200 universiteiten waar ook ter wereld. Keuze te over dus!
Gemoedelijk contact met toegankelijke docenten is de norm. Tutoyeren ("Je-jij") is niet ongebruikelijk en we werken samen op verschillende projecten. Daarnaast zijn onze docenten experts op hun specifieke terrein.

Toekomstperspectief bedrijfskundestudenten

De baanmogelijkheden zijn talrijk en gevarieerd, zowel binnen Nederland als over de grens. Typische startfuncties van onze alumni zijn Business analist; Financieel analist; HRM-manager; Marketeer; Communicatieadviseur; Strategisch consultant; Logistiek manager; Projectmanager; en Zelfstandig ondernemer.

Ook zien we dat onze alumni in tal van sectoren en industrieën werkzaam zijn. Veelal in de zakelijke dienstverlening, maar ook in de logistieke sector, ICT, of voor de overheid. 

Bedrijfskunde is een uitstekende studie voor aspirant ondernemers. Bij Bedrijfskunde komen alle facetten van het ondernemerschap aan de orde. Denk aan vragen als ‘hoe financier ik een start-up?’ of ‘hoe zet ik een nieuw product of dienst in de markt?’, maar ook ‘hoe ga ik de strijd aan met concurrenten die groter en vermogender zijn dan ik?’.
Bedrijfskunde geeft toegang tot vervolg-Masters in elke bedrijfskundige richting, afhankelijk van de door jou gekozen specialisatie. Denk aan Master-opleidingen zoals Marketing, Business Administration, Digital Business and Innovation, Accounting and Control, en Finance. Voor een overzicht van alle VU-masters, zie de website. Ook kun je met Bedrijfskunde perfect terecht bij bedrijfskundige Masters van andere Nederlandse universiteiten, of zelfs in het buitenland.
Jazeker! De kortste route naar je eerste miljoen is het ondernemerschap. Bij bedrijfskunde komen alle relevante facetten van het ondernemerschap aan bod.

Tijdsinvestering / studeerbaarheid studie Bedrijfskunde

Op de VU hebben we een zogenaamd periode-systeem. In de 8-weekse periodes staan er steeds 2 vakken centraal. In kortere periodes krijg je steeds 1 vak. In periodes waarin 2 vakken centraal staan, combineren we altijd een meer managerial vak met een meer technisch vak. Op deze manier wordt er een beroep gedaan op verschillende vaardigheden. Doordat we maximaal 2 vakken parallel roosteren, blijft het programma zeer studeerbaar.
In het eerste jaar word je in een periode met 2 vakken voor 16 uur per week ingeroosterd. Deze 16 contacturen bestaan uit hoorcolleges (4u p/w), kleinschalige instructiecolleges (4u p/w) en kleinschalige werkgroepen (8u p/w).
Zie het als een fulltime baan van 40 uur per week incl. contacturen. Bovenop de ingeroosterde contacturen gaan we dus uit van 24 uur zelfstudie per week.
De meeste studenten hebben naast hun studie een bijbaan. Hoeveel tijd je hiervoor hebt ligt helemaal aan jezelf. Bedrijfskunde is een veeleisende studie, dus zorg dat je altijd genoeg tijd hebt om rustig en aandachtig te studeren. De meeste studenten kunnen ongeveer 8-16 uur werken naast hun studie.
De hoorcolleges en werkgroepen zijn niet verplicht. Wel werken we met wekelijkse opdrachten en/of tussentoetsen om je te stimuleren de stof bij te houden en de hoorcolleges en werkgroepen te bezoeken. Je zult zien dat de studie je makkelijker afgaat wanneer je actief deelneemt.

Toetsing bij Bedrijfskunde

Bij Bedrijfskunde toetsen we regelmatig. We doen dit om drie redenen: ten eerste zijn toetsen zeer belangrijk voor de onderwijskwaliteit; ten tweede krijg je als student op die manier regelmatig feedback op je eigen leerproces; ten derde helpen we je zo bij het vormgeven van je leerproces.

De meeste vakken worden afgesloten met een individueel tentamen. Daarnaast werk je bij bijna ieder vak in teams aan groepsopdrachten, waarvoor je een teamcijfer ontvangt. Tot slot werken we met wekelijkse individuele opdrachten en/of tussentoetsen. Deze individuele opdrachten en tussentoetsen zijn bedoeld om je leerproces te structureren en je van feedback te voorzien op je leerproces. Het grootste deel van je cijfer wordt bepaald door de individuele toetsen/tentamens.

In je eerste jaar heb je 10 vakken, waarvan 8 een individueel tentamen hebben. Alle vakken hebben daarbij tussentijdse toetsen en/of wekelijkse individuele opdrachten die je helpen om de stof bij te houden. Ook heeft vrijwel ieder vak teamopdrachten die erop gericht zijn om de stof tot leven te wekken. Bekijk gerust de opleidingsvideo om meer te weten te komen over de opleiding.
Voor ieder vak met een tentamen wordt er ook een hertentamen ingeroosterd. Dit hertentamen heeft 4 weken na het reguliere tentamen plaats.
Ja, aan het begin van je studie maak je een taaltoets om je Nederlandse taalvaardigheid te bepalen. Als je deze toets niet haalt, dan volgt er een aanvullende taalcursus. Bedrijfskunde doet niet enkel een beroep op wiskundige vaardigheden, maar is ook een zeer talige studie. Het is daarom belangrijk dat je je genuanceerd en zeer precies kunt uitdrukken in de Nederlandse taal. Dit is ook een belangrijke voorwaarde om de lesstof goed tot je te kunnen nemen.

Administratieve / procedurele vragen

Alle informatie over aanmelden voor Bedrijfskunde vind je op onze website.
Je moet je in principe vóór 1 mei aanmelden. Dit is van belang omdat Bedrijfskunde een studie is die gebruik maakt van de studiekeuzecheck. Als je je vóór 1 mei aanmeldt dan is het eventuele studieadvies dat je ontvangt niet bindend. Je mag dan sowieso starten met je opleiding, als je ook aan alle overige inschrijfvoorwaarden hebt voldaan. Je kunt je ook na 1 mei aanmelden, de opleiding bepaalt dan of je mag starten.

Om toegelaten te worden tot Bedrijfskunde moet je een VWO diploma met wiskunde A en/of wiskunde B hebben. Je bent ook toelaatbaar met een HBO-propedeuse, maar dan geldt wel de aanvullende eis dat je wiskunde A of B op VWO-niveau hebt gedaan (dit geldt overigens niet voor de HBO-opleiding Toegepaste Wiskunde). Ook ben je toelaatbaar met een HBO bachelordiploma.

Heb je vragen over de toelatingseisen, neem dan contact op met onze studentenbalie via studentenbalie@vu.nl.

Onderdeel van je aanmelding voor een Bacheloropleiding is de check of de opleiding echt bij jou past. Dit doe je met VU Studiekeuzecheck. Allereerst vragen we je een digitale vragenlijst in te vullen waarmee je reflecteert op je studiekeuze. Het invullen van deze vragenlijst is voor bijna alle opleidingen verplicht. Daarna nodigen we je uit om een (online) activiteit bij te wonen. Op de opleidingspagina van Bedrijfskunde vind je meer informatie over de activiteit die wij aanbieden.
Nee, Bedrijfskunde is een voltijdse studie. Voor deeltijdopleidingen van de VU kun je op de website kijken.
Je mag je voor maximaal 4 studies aanmelden. Check de website van DUO voor verdere details.
Nee. Als je je tijdig aanmeldt en voldoet aan de ingangseisen, dan kun je met de studie starten.
Nee, dat is niet nodig. Je kan gewoon aan de studie beginnen als je je tijdig aanmeldt en aan de ingangseisen voldoet. In de eerste twee weken van de studie vindt een Nederlandse taaltoets plaats om je taalbeheersing te bepalen.
Jazeker! Aanmelden voor het proefstuderen kan via onze website.

Bindend Studieadvies (BSA)

Het is belangrijk dat je snel weet of je jouw opleiding wel aan kunt, zodat je zo min mogelijk studietijd verliest als het toch niet lukt. Daarom moet je in je eerste jaar tenminste een aantal vakken halen. Per opleiding wordt bepaald om welke vakken het gaat. Dit heet de BSA-norm.

Aan het eind van het eerste jaar krijg je op basis van je resultaten een bindend studieadvies. Haal je de norm niet, dan moet je stoppen met de opleiding. Je mag je in de drie jaren daarna niet opnieuw inschrijven voor deze opleiding aan de VU.

Natuurlijk nemen we die beslissing niet zo maar. De studieadviseur houdt zicht op je studievoortgang en je kunt altijd zelf een afspraak met de studieadviseur maken. En vanzelfsprekend wordt rekening gehouden met persoonlijke omstandigheden zoals ziekte of bijzondere familieomstandigheden.

Bedrijfskunde hanteert een BSA-norm van 48 studiepunten. Dit betekent dat je twee vakken niet gehaald hoeft te hebben om aan de BSA-norm te voldoen. De BSA-norm is zeker te halen als je de uren maakt die voorgeschreven staan en jij je best doet. Als je VWO (inclusief Wiskunde A of B) hebt gedaan, dan moet je het niveau aan kunnen.
Gemiddeld voldoet 70% van de bedrijfskundestudenten aan de BSA-norm van 48 studiepunten in jaar 1.

Demografie bedrijfskundestudenten

De afgelopen 2 studiejaren startten rond de 550 eerstejaars studenten aan de studie Bedrijfskunde. Niettemin zijn onze werkgroepen kleinschalig, met een groepsgrootte van maximaal 30 – 35 studenten, en krijg je veel contacturen (16u per week).
Gemiddeld genomen is 60% van de studenten man, en 40% vrouw.
Bedrijfskunde trekt studenten met alle examenprofielen aan. De meeste studenten hebben een EM-profiel (65 - 70%). 27 - 30% heeft een NT- of NG-profiel, en een minderheid begint de studie met een CM-profiel of HBO-propedeuse (3 - 5%). Als je wiskunde A of B hebt gedaan op VWO-niveau, dan ben je toelaatbaar met ieder examenprofiel.
Voor zover ze het Nederlands machtig zijn, kunnen ook buitenlandse studenten deelnemen. De ervaring leert dat dit om een handjevol studenten per jaar gaat.

Waarom zou je kiezen voor de VU?

Er is diversiteit qua achtergrond, maar zeker ook qua opvatting. Op de VU is nadrukkelijk ook voor afwijkende opvattingen plaats. Op de VU kun je jezelf zijn en in een vrij en open debat leren nadenken over de problemen en oplossingen van vandaag.
Dit betekent dat alle gebouwen bij elkaar op de campus liggen en je hier studeert met studenten van andere opleidingen. De VU is goed georganiseerd met goede voorzieningen en is gemakkelijk bereikbaar met het OV; het is ongeveer 10 minuten lopen vanaf trein- en metrostation Zuid, de bus en tram stoppen voor de deur. Wil je een kijkje nemen? Volg dan de digitale campustour!

De VU ligt in Amsterdam, een bruisende stad met een actief studentenleven. Maar tevens een dure stad waar het lastig is om goede huisvesting te vinden. De VU heeft goede en betaalbare huisvestingen nabij in Uilenstede beschikbaar voor VU studenten. Zo ben je snel op de universiteit en kun je samen met studiegenoten naar de colleges en studeren in de studiezalen. Meer weten over Uilenstede, kijk dan op de website

Omdat de VU is gesitueerd nabij station Amsterdam Zuid, is de universiteit ook nog eens zeer goed bereikbaar vanuit grote delen van Nederland.

Handige links

Andere vragen: via mail naar contact@vu.nl of via whatsapp: +31682548367.
Het proefstuderen van Bedrijfskunde vindt online plaats op 4 maart. Tijdens het proefstuderen bieden we twee onderwerpen aan: (i) Finance en (ii) Human Resource Management. Over beide onderwerpen kun je een hoorcollege en een werkgroep volgen. De werkgroepen worden geleid door Bedrijfskunde-studenten, zodat je hen kan vragen naar hun ervaringen met de studie. Aanmelden kan via https://vuweb.vu.nl/nl/meer-over/proefstuderen-en-meelopen.