Coaching en advies

Uitvinden wat voor baan bij je past? Feedback op CV en brief of een sollicitatiegesprek oefenen? We helpen je verder in een individueel gesprek.

Korte vragen

Heb je een korte vraag over werk of loopbaan? Dan kun je een afspraak van 15 minuten inplannen met één van onze loopbaanadviseurs. Mocht er meer tijd nodig zijn, kun je daarna een vervolgafspraak maken.

Maak een afspraak

Email je conceptbrief en CV samen met de vacature naar Career Services en ontvang uitgebreide feedback tijdens een persoonlijk gesprek. Deze service is uitsluitend toegankelijk voor studenten die al een basisworkshop CV en motivatiebrief gevolgd hebben.

Maak afspraak

Bekijk ook de workshop High impact CV's en motivatiebrieven
Zie ook voorbeelden van een goed CV op de SBE Career Portal

"Dankzij feedback op mijn CV werd ik uitgenodigd voor interviews"
Ashwin, Recruitment Consultant Progressive Global Energy  en alumnus MSc Marketing
"Een dag na de motivatiebrief check werd ik gebeld voor een sollicitatiegesprek!"
Willemijn, alumna MSc Business Administration

Bij de start van het loopbaangesprek bepaal je samen met de coach je coachvraag. Er zijn allerlei typen vragen mogelijk, elke vraag is uniek. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Ik vind het moeilijk keuzes te maken
 • Hoe vind ik een baan die bij mij past?
 • Wat zijn mijn sterke kanten?
 • Ik ben uitgekeken op mijn huidige werk. En nu?
 • Hoe kom ik erachter wat ik echt wil?
 • Hoe kan ik effectiever solliciteren?

Vervolgens ga je samen op zoek naar het antwoord. Je rondt het gesprek af met concrete plannen voor vervolgstappen.
Geef je voorkeur aan een online loopbaanassessment, dat inzicht geeft in je motivatie, interesse en sterke kanten? Schrijf je dan in een voor een workshop ‘Discover your ideal career’.

Maak afspraak

Met behulp van jouw brief, CV en de vacature kruipt de loopbaancoach in de rol van recruiter en simuleren jullie het sollicitatiegesprek. Na afloop krijg je uitgebreid feedback. Niet alleen op de inhoud van je antwoorden, maar ook op zaken als wijze van spreken, non-verbale communicatie, uitstraling en houding wordt gelet.

Maak afspraak

"Ik ben niet alleen beter geworden in solliciteren, maar me ook meer bewust van mijn capaciteiten"
Koen, student MSc Econometrics & OR en MSc Finance

Voor vragen over stage en afstuderen gerelateerd aan je studie kun je het best beginnen bij dit overzicht en de stage informatie op VUnet. Hierop tref je bijvoorbeeld het stageproces, een voorbeeldovereenkomst en stagehandleidingen. Voor stagevacatures kun je de vacaturebank op het Career Platform bezoeken. Voor overige vragen over stages, ben je van harte welkom voor een afspraak met een van onze loopbaanadviseurs.

Let op: voor stages waar geen studiepunten aan verbonden zijn kun je bij Career Services terecht. Als je een stage voor studiepunten doet, kun je voor inhoudelijke vragen over de stage het beste contact opnemen met de stagecoördinator van je opleiding.

Maak een afspraak

Via het SBE Career Platform maak je eenvoudig een afspraak met een career counsellor. Log in met jouw VUnetID en maak meteen een afspraak!

De Career Services afspraken zijn een gratis dienstverlening voor studenten van de School for Business and Economics. Om zoveel mogelijk studenten van onze diensten gebruik te kunnen laten maken:

 • mag je maar één afspraak tegelijkertijd inplannen
 • verzoeken we je vriendelijk om op tijd te komen
 • werken wij met een annuleringsbeleid


Heb je geen toegang meer tot het SBE Career Platform? Neem dan contact op met careerservices.sbe@vu.nl voor het maken van een afspraak.

Alumni
Heb je nog een account op het SBE Career Platform? Meld je direct aan!

Heb je geen toegang meer tot het SBE Career Platform? Neem dan contact op met careerservices.sbe@vu.nl voor het maken van een afspraak.

Annuleringsbeleid
Wij vinden het een goede zaak dat we onze Career Services kosteloos aan alle SBE-studenten kunnen aanbieden. Maar ...

Zonder kosten betekent niet automatisch ook zonder verantwoordelijkheid.

Onze activiteiten zijn vaak ruim van tevoren al helemaal volgeboekt. Telkens als iemand laat annuleerde of niet kwam opdagen, moesten we een aantal studenten teleurstellen die de activiteit wel hadden willen bijwonen.

Daarom gaan wij als volgt te werk:

 • Nadat je je voor een activiteit hebt ingeschreven, gaan wij ervan uit dat je die ook bijwoont.
 • Als je een afspraak of workshop toch moet afzeggen, doe dat dan zo ver mogelijk van tevoren.
 • Individuele afspraken kun je via de link in de bevestigingsmail en de herinnering aan je registratie uiterlijk 24 uur van tevoren annuleren.
 • Voor workshops sturen we je een week van tevoren een herinnering. Dat is je laatste kans om je deelname te annuleren. Workshops die minder dan een week van tevoren worden geboekt, kunnen niet geannuleerd worden.
 • Als je na die deadline alsnog annuleert, mag je gedurende acht weken niet deelnemen aan de activiteiten van Career Services. Alle bestaande boekingen in die periode worden geannuleerd.
 • Als je niet komt opdagen zonder voorafgaande kennisgeving, mag je gedurende acht weken niet deelnemen aan de activiteiten van Career Services. Kom je twee keer niet opdagen, dan mag je zes maanden niet deelnemen.
 • De deadlines voor annuleringen gelden niet als je een activiteit door overmacht niet kunt bijwonen. Laat ons dat dan wel zo spoedig mogelijk weten.