Stages

Algemeen

Steeds meer organisaties en misschien zelfs je toekomstige werkgever zijn op zoek naar zowel ervaring als academische vaardigheden. De faculteit raadt studenten aan om een stage te doen, omdat dit een uitstekende manier is om de kennis en (academische) vaardigheden die je tijdens je studie verworven hebt toe te passen. Je belangrijkste doel als stagair is leren om vertrouwd te raken met professionele en marktspecifieke vaardigheden in het werkveld. Met de arbeidsmarkt die steeds concurrerender wordt, is het verkrijgen van relevante ervaring een goede start in je professionele carrière.

Bachelor

In het derde jaar van de bachelor is er de mogelijkheid om stage te lopen voor studiepunten. Bekijk de vacaturebank om een beeld te krijgen van stagemogelijkheden, of maak een afspraak met Careerservices als je nog vragen hebt na het lezen van de informatie op VUnet.

Master

Alle masteropleidingen bij de faculteit staan het toe om stage te lopen als onderdeel van je studie, ofwel in de capita selecta, ofwel in combinatie met de thesis of als een keuzevak zonder studiepunten. Indien je interesse hebt in een stage voor studiepunten, vraag altijd eerst naar de mogelijkheden binnen de opleiding alvorens een stage te zoeken., of maak een afspraak met Career Services voor praktische informatie.

Facultaire Vacaturebank

De faculteit heeft een vacaturebank waar alle bachelor en masterstudenten toegang toe hebben, evenals recent afgestudeerden. Hierin staan stages en startersfuncties op bachelor- en master niveau.

Ga naar het vacatureplatform en maak een persoonlijke account aan. Let op: dit kan alleen met een VU emailadres.

Internationale studenten

Voor niet-EU/EER studenten gelden in sommige gevallen aanvullende regels met betrekking tot stages.