GMAT® preparation course

De School of Business and Economics biedt vier premasterprogramma’s aan om afgestudeerden van een HBO opleiding voor te bereiden op een wetenschappelijke masteropleiding: 

  • Business Administration
  • Entrepreneurship
  • Finance
  • Marketing
De premasters hebben twee ingangseisen. De eerste ingangseis is een afgeronde HBO-opleiding (240 EC), de tweede is een score van minimaal 550 op de GMAT test (Graduate Management Admission Test). De GMAT test is een gestandaardiseerde test die de geschiktheid voor een universitaire opleiding meet. De GMAT test wordt wereldwijd op vooraanstaande universiteiten en business schools gebruikt. In de test worden elementaire verbale, wiskundige en analytische vaardigheden getoetst. De test kost ongeveer 250 US Dollar. De GMAT test bestaat uit vier onderdelen: Analytic Writing Assessment, Integrated Reasoning, Quantitative Section en de Verbal Section. Voor de toelating tot de premasters wordt alleen gekeken naar de gecombineerde score van de Quantitative Section (wiskunde) en de Verbal Section (Engels). Kijk voor meer informatie op www.mba.com.

GMAT® test

Een grondige voorbereiding is van groot belang om een goede score te kunnen halen voor de GMAT test. De Vrije Universiteit Amsterdam biedt daarom een cursus aan waarin een gedegen voorbereiding op de GMAT test wordt gegeven door deskundige docenten, de GMAT preparation course. In deze cursus wordt aandacht besteed aan de Quantitative Section en de Verbal Section (de onderdelen die bepalend zijn voor toelating). Je volgt modules op de Vrije Universiteit en daarnaast oefen je thuis veel. De totale studiebelasting per week is gemiddeld twintig uur (inclusief de modules). Het is belangrijk dat je basiskennis van wiskunde en Engels voor de start van de cursus voldoende is (zie ook hieronder). Bij de afname van de test speelt de Vrije Universiteit geen rol. Je schrijft je in voor de GMAT test bij een erkend testcentrum via www.mba.com. Neem ruim de tijd voor de inschrijving voor de GMAT test en maak de test zo snel mogelijk na de cursus. Je hebt dan nog tijd voor een tweede poging mocht dit nodig zijn. Het aanvragen van extra faciliteiten vanwege dyslexie of een andere beperking is een langdurig traject. De eisen zijn volgens Amerikaanse regelgeving. Er moeten veel documenten worden aangeleverd en er worden geen uitzonderingen gemaakt op de procedure.

Duur GMAT® preparation course

Aantal weken: 10
Aantal lesuren per week: 8
Zelfstudie per week: gemiddeld 12

De GMAT preparation course duurt tien aaneengesloten weken. Per week worden vier modules (in totaal acht college-uren), verdeeld over twee dagdelen, aangeboden. Je volgt per week twee modules over de Quantitative Section en twee over de Verbal Section. Het is belangrijk dat je naast de modules zelf veel oefent om je de stof goed eigen te maken. De studiebelasting van de cursus is, inclusief de modules, gemiddeld twintig uur per week. Het is van belang dat je deze tijd ook echt vrijmaakt voor de cursus zodat je goed voorbereid aan de GMAT test begint. 


Vereiste kennis wiskunde en Engels

Voor deze cursus is minimaal een (bijna) afgeronde vooropleiding op HBO niveau vereist (240 EC). Om de cursus succesvol te kunnen volgen, is het van groot belang dat je beschikt over voldoende basiskennis van wiskunde en Engels. Je leest hier welke basiskennis verondersteld wordt en je vindt toetsen om na te gaan of jouw basiskennis voldoende is.

Groepsgrootte

Elke groep heeft ongeveer 25 deelnemers.

Taal

De cursus wordt deels in het Nederlands, deels in het Engels gegeven. De terminologie en het studiemateriaal zijn Engels.

Kosten en algemene voorwaarden

De kosten voor de cursus bedragen €645,-. Dit is exclusief literatuur.

Inschrijving voor de cursus gaat middels het digitale inschrijfformulier. Als je dit formulier hebt verzonden, sta je ingeschreven voor de cursus, ontvang je de factuur en ben je een betalingsverplichting aangegaan. De factuur dient binnen twee weken betaald te worden. Vanaf de datum van inschrijving heb je een bedenktermijn van veertien dagen. In deze veertien dagen kun je je inschrijving kosteloos en zonder opgave van reden annuleren. Een annulering is pas geldig als je hiervan per e-mail een bevestiging hebt gekregen. Daarna gelden de volgende annuleringsvoorwaarden:

Je kunt je inschrijving tot tien weken voor de cursusdatum kosteloos annuleren. Bij annulering tussen tien en vier weken voor de cursusdatum worden €25,- administratiekosten in rekening gebracht. Bij annulering tussen vier en twee weken voor de cursusdatum wordt 50% van de totale prijs in rekening gebracht. Bij annulering binnen twee weken voor de cursusdatum wordt 75% van de totale prijs in rekening gebracht. Na aanvang van de cursus is het niet mogelijk om te annuleren. In de algemene voorwaarden lees je hoe je moet annuleren. Een annulering is pas geldig als je hiervan per e-mail een bevestiging hebt ontvangen.

Algemene voorwaarden
Aanvullende informatie


Verplichte literatuur

The Official Guide for GMAT Review 2018, GMAC, John Wiley & Sons Inc.
ISBN-13: 978-1119387473 ISBN-10: 1119387477
Wacht niet te lang met het aanschaffen van dit boek. Vanaf de zomer wordt de editie van het betreffende jaar moeilijk te verkrijgen.

Literatuursuggesties (voor zelfstudie)

*De laatste versie of een eerdere editie van The Official Guide for GMAT Quantitative Review, GMAC, John Wiley & Sons Inc.
*De laatste versie of een eerdere editie van The Official Guide for GMAT Verbal Review, GMAC, John Wiley & Sons Inc.


Inschrijving voor de GMAT® preparation course

Voor de cursus van 2019 is het vanaf januari 2019 mogelijk om je in te schrijven. Je kunt je inschrijven voor de cursus tot maandag 8 juli 2019 (of zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Indien er geen plaatsen meer beschikbaar zijn, zal de deadline voor inschrijving worden vervroegd. Je kunt bij vragen altijd contact opnemen met contact@vu.nl)

Vragen over de GMAT® preparation course?

Heb je vragen of wil je meer informatie over de cursus? Mail dan naar contact@vu.nl.

Over GMAT®

GMAT® is a registered trademark of the Graduate Management Admission CouncilTM. The Graduate Management Admission CouncilTM does not endorse, nor is it affiliated in any way with the owner or any content of this website.