GMAT ®

GMAT® test

De GMAT test is een gestandaardiseerde test die de geschiktheid voor een universitaire opleiding meet. De GMAT test wordt wereldwijd op vooraanstaande universiteiten en business schools gebruikt. In de GMAT test worden elementaire verbale, wiskundige en analytische vaardigheden getoetst. De test kost ongeveer 250 US Dollar. Kijk voor meer informatie over de GMAT en aanmelden voor de test op www.mba.com. Let er bij het plannen van de GMAT test op dat het ongeveer twintig dagen duurt voordat de School jouw officiële score ontvangt. Voor informatie over het aanvragen van extra tijd (bijvoorbeeld bij dyslexie) bij de GMAT kun je contact opnemen met het betreffende GMAT test center. Dit is een zeer strenge en langdurige procedure. De GMAT mag één keer per zestien kalenderdagen gedaan worden en maximaal vijf keer per jaar. Als je de GMAT maakt, vul je aan het begin in dat de Vrije Universiteit Amsterdam (School of Business and Economics) jouw score mag ontvangen. LET OP: Deze informatie betreft de GMAT op locatie. Er kunnen andere regels gelden voor de online GMAT, die in verband met COVID-19 wordt georganiseerd. Kijk hiervoor op de website

Om een goede score te behalen op de GMAT test is een grondige voorbereiding van groot belang. De Vrije Universiteit Amsterdam biedt een cursus van tien weken aan waarin een gedegen voorbereiding wordt gegeven door deskundige docenten, de GMAT preparation course. De eerstvolgende cursus wordt gegeven van 17 augustus t/m 23 oktober 2020. 

Voor je inschrijving in de premaster is het noodzakelijk dat de School jouw officiële score via GMAT ontvangt. Let goed op dat je in Studielink en VUnet alle stappen voor je inschrijving in de premaster afrondt vóór 1 februari.

GMATTM is a registered trademark of the Graduate Management Admission CouncilTM. The Graduate Management Admission CouncilTMdoes not endorse, nor is it affiliated in any way with the owner or any content of this website.