Master na het HBO

Wanneer je een voltijdmaster wilt doen na het HBO, moet je eerst een premaster hebben afgerond. De premasterprogramma’s van de School of Business and Economics (SBE) aan de VU duren een half jaar en starten op 1 februari. De premasterprogramma’s bereiden je voor op de master Business Administration (alle specialisaties, uitgezonderd Duisenberg Honours Programme in Financial Markets and Regulation), de master Entrepreneurship, de master Finance en de master Marketing.

Voor de master Economics en de master Spatial, Transport and Environmental Economics bestaat geen vast premasterprogramma. Via de webpagina's van deze twee masters kun je een toelatingsverzoek indienen waarna wordt bepaald of toelating via een specifiek schakelprogramma mogelijk is.

Premasterprogramma's >

GMAT

Een GMAT-score van tenminste 550 is een vereiste om deel te mogen nemen. Het kan 20 kalenderdagen duren voordat de VU je GMAT-score heeft ontvangen. Het is van belang om je inschrijving voor de GMAT test op tijd in orde te maken en de test op tijd in te plannen. Tijdens het maken van de GMAT vul je aan het begin in dat ‘VU University Amsterdam’ jouw score mag ontvangen.

De School biedt een cursus aan ter voorbereiding op de GMAT, de GMAT preparation course.

De VU is de enige universiteit waar je in een half jaar je premaster kunt halen en waar het premasterprogramma op 1 februari begint, in plaats van op 1 september. Als je vóór 1 februari je HBO-diploma hebt gehaald en je voldoet aan alle vereisten, kun je dus meteen je premaster halen aan de VU. En hetzelfde jaar nog met je master starten!

Toelating en aanmelden >
Parttime master na HBO >
Veelgestelde vragen over de premaster >

Startdatum
1 februari, jaarlijks
Studiepunten
30 EC
Kosten
€ 1003,00 (tarief 2017-2018)
Aanmelden
voor 1 februari, jaarlijks
Inschrijven
vóór de startdatum van 1 februari moet de inschrijving compleet zijn
Toelatingseisen
Afgeronde HBO opleiding van 240 EC
GMAT® score 550 (maximaal 2 jaar oud, gerekend vanaf de datum waarop je start met de premaster)
Uitslag GMAT
Invullen tijdens test dat ‘VU University Amsterdam’ jouw score mag ontvangen. Officiële score wordt binnen 20 dagen door GMAT naar VU gestuurd (score moet voor 1 februari binnen zijn).
Op de hoogte blijven?Wil je op de hoogte gehouden worden van de premasterprogramma’s van de School of Business and Economics? Vul dan dit formulier in (binnenkort beschikbaar).