Vragen en informatie


Voorlichtingsdagen en activiteiten
contact@vu.nl
Toelatingseisen
contact@vu.nl
Collegegeld, Studielink, VUnet
Centrale Studentenbalie
Aanmelden
Studielink
Inhoud van het programma
j.sieweke@vu.nl
GMAT preparation course
gmat.sbe@vu.nl
Overige vragen
contact@vu.nl

Veelgestelde vragen over de premaster


Q: Kan ik ook in september beginnen met de premaster?

A: Nee, de premasters worden alleen in februari aangeboden. Het traject duurt een half jaar. Na het afronden van de premaster kan je aansluitend in september beginnen met de master.

Q: De aanmelddeadline van 1 februari nadert en ik doe de GMAT pas eind januari. Ik ben bang dat de definitieve GMAT score pas bekend is na 1 februari. Kan ik mijn voorlopige score bij jullie afleveren om toch nog aan de toelatingseisen te voldoen en deel te kunnen nemen aan de premaster?
A: Nee, dat is niet mogelijk. De VU accepteert alleen de definitieve score. Let er bij het plannen van de GMAT test dus op dat het tot twintig dagen duurt voordat de VU de definitieve score ontvangt. Studenten waarvan de GMAT score na de deadline van 1 februari ontvangen is door de VU kunnen dus niet meer deelnemen aan de premaster van dat jaar. Begin dus op tijd met de voorbereiding voor GMAT en plan deze op tijd!

Q: Kom ik met mijn HBO-opleiding in aanmerking voor de premaster?
A: Om toegelaten te worden tot de premaster gelden er twee eisen: een Nederlands geaccrediteerd HBO-diploma (ongeacht in welke richting je een HBO-opleiding hebt gedaan) van 240 EC en een GMAT score van minimaal 550.

Q: Is er een maximaal aantal HBO-studenten die toegelaten worden voor de premaster?
A: Er is geen maximum. Alle HBO-studenten die aan de ingangseisen voldoen worden toegelaten.

Q: Kan ik direct doorstromen naar de master als ik al een minor premaster heb gedaan tijdens mijn HBO?
A: Het is mogelijk om direct door te stromen naar de master wanneer je een premaster hebt gedaan tijdens je HBO. Je kunt daarvoor een toelatingsverzoek indienen. De toelatingscommissie kijkt aan de hand van je verzoek of je direct toegelaten kan worden tot de master en of je deficiënties moet wegwerken door alsnog een premaster te volgen aan de VU. Meer informatie over een toelatingsverzoek indienen vind je onder het kopje “Dutch students > Admission requirements” op de website bij de betreffende master opleiding.

Q: Moet ik nog een premaster traject volgen aan de VU als ik al een premaster heb gedaan aan een andere universiteit?
A: Het is mogelijk om direct toegelaten te worden tot de master, afhankelijk van de premaster die je hebt gevolgd bij een andere universiteit. Je kunt daarvoor een toelatingsverzoek indienen. De toelatingscommissie kijkt aan de hand van je verzoek of je direct toegelaten kan worden tot de master en of je deficiënties moet wegwerken. Meer informatie over een toelatingsverzoek indienen vind je onder het kopje “Dutch students > Admission requirements” op de website bij de betreffende master opleiding.

Q: Ik ben een WO-student. Kan ik ook een premaster doen?
A: De premasterprogramma’s zijn bedoeld voor HBO-studenten. WO-studenten van buiten onze faculteit moeten een toelatingsverzoek indienen bij de toelatingscommissie van de master. In dit verzoek geef je aan welke relevante vakken je hebt gevolgd, inclusief studielast en vakbeschrijvingen. Op basis hiervan bepaalt de toelatingscommissie of je direct toegelaten kunt worden tot de master of dat je eerst een deficiëntieprogramma of de premaster moet volgen (dan hoor je dus ook welke vakken het precies zijn). Meer informatie over een toelatingsverzoek indienen vind je onder het kopje “Dutch students > Admission requirements” op de website bij de betreffende master opleiding.