Toelating

 

Voor toelating tot het CMA-examen dient de kandidaat minimaal in het bezit te zijn van een bachelor's degree van een geaccrediteerde universiteit. Uiteraard geeft ook een master's degree van een Nederlandse universiteit rechtstreeks toelating tot het examen.

Het diploma van een hogeschool wordt als bachelor's degree gewaardeerd. De geaccepteerde universiteiten en hogescholen kunt u vinden op de website van het IMA.

Afgestudeerden van niet geaccepteerde universiteiten en hogescholen moeten hun diploma eerst laten beoordelen door een onafhankelijke organisatie. Zie voor meer informatie het CMA Candidate Handbook.

Kandidaten met een accountantsdiploma (RA's en AA's) kunnen in het kader van Executive Education het Diploma CMA behalen. Dit levert maximaal 96 PE-punten op.

Bij de aanvang van de cursussen wordt van de kandidaten een vrij grondige kennis verwacht op de gebieden Financial Accounting, Management Accounting en Financial Decision Making. Voor kandidaten met onvoldoende kennis op deze gebieden worden basiscursussen gegeven. In september wordt gedurende 5 avonden de basiscursus Financial Decision Making gegeven. In januari en februari wordt gedurende 5 avonden de basiscursus Accounting georganiseerd. De basiscursussen kunt u kosteloos volgen.