Docenten

Kerndocenten

 • Sylvie Bleker-van Eyk
  Is Hoogleraar en Programmadirecteur van de opleiding en daarnaast Director bij Deloitte Risk Services. Daarvoor was zij Corporate Compliance & Risk Officer van Stork B.V., Fokker Technologies Holding en Ballast Nedam N.V.. Zij publiceert regelmatig over compliance en integriteit. Van 1999 tot 2010 is Sylvie adviseur geweest binnen de financiële als wel non-financiële sector. Sylvie is kerndocent van de pijler Mens & Menselijk gedrag en betrokken bij diverse verticale (thema)colleges (o.a. corruptie, export controls & sancties en fraude). 
 • emptyRaf Houben
  Is Programmacoördinator bij de opleiding en is daarnaast werkzaam bij HDI-Gerling Nederland als hoofd compliance en fraudebeheersing. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van compliance, integriteit en toezicht in de financiële sector, opgedaan bij Deloitte Enterprise Risk Services, Bank of America, SNS REAAL, De Nederlandsche Bank en ASR Nederland. Regelmatig geeft hij presentaties op congressen en publiceert hij over compliance-onderwerpen. Raf is tevens oprichter/redactielid van het Tijdschrift voor Compliance en vast redactielid van het Jaarboek Compliance. Raf is kerndocent van de pijler Regulering, Toezicht en Handhaving en ook betrokken bij diverse andere colleges.
 • Robert van Altena       
  Is Partner bij PWC. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring in de financiële sector als externe accountant en adviseur op het gebied van compliance (zowel nationaal als internationaal). Tot november 2015 was hij Partner Risk & Compliance bij KPMG Advisory. Robert is kerndocent van de pijler Organisaties & Risicomanagement en ook betrokken bij diverse andere colleges. 
 • Tom van de Laar
  Is werkzaam bij Deloitte Risk Services als Senior Manager Governance Regulatory and Risk. Daarvoor heeft hij ruim 7 jaar als advocaat gewerkt, gespecialiseerd in corporate criminal defence, (interne) onderzoeken en compliance gerelateerde onderwerpen. Hierna heeft hij als legal counsel en compliance officer gewerkt bij Mizuho Bank Netherlands. N.V. Tom is kerndocent en promovendus bij de opleiding.

Overige leden docententeam o.a.: