Semestercoördinatoren

 

     
Cleton, F.CoördinatorSemester 1: Fundamenten van risk management en financiële instellingen

Frans Cleton is in 1990 afgestudeerd in Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vervolgens heeft hij diverse financieel management posities bekleed bij diverse internationaal opererende ondernemingen onder meer als risk manager, treasurer en financieel directeur. De laatste 5 jaar was Frans actief als senior adviseur en trainer binnen het domein financieel management met als specialisatie performance en treasury management. Momenteel is Frans als senior manager werkzaam bij KPMG.    
Herke OudeboonCoördinator Semester 2: (Risk) management van financiële instellingen: methoden & technieken, regels & voorschriften

Herke Oudeboon, Manager Krediet Risico Management, Rabobank
Anita JharapCoördinator Semester 3: Financiële markten en balansmanagement

Drs. Anita Jharap studeerde Econometrie aan de Universiteit van Amsterdam. Zij heeft als adviseur gewerkt voor diverse financiële instellingen zoals ABN AMRO, ING, ABP en heeft als specialiteit gecombineerde kwantitatieve en kwantitatieve projecten. Zij is door haar ervaring als toezichthouder op pensioenen bij de Nederlandsche Bank en Client Risk Advisor bij APG ook pensioen governance specialist. Momenteel verzorgt zij risicomanagement opleidingen en cursussen voor financiële instellingen en onderwijsinstituten en geeft zij advies aan financiële instellingen.
Ronald BosmanCoördinator Semester 4: Behavioral finance, instabiliteit van markten en een integrale risk benadering

Dr. Ronald Bosman is in 1996 cum laude afgestudeerd in de algemene economie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna heeft hij aan dezelfde universiteit promotieonderzoek gedaan op het terrein van de experimentele economie, met name naar de invloed van emotionele factoren op economische beslissingen. Vervolgens heeft hij bijna tien jaar gewerkt op verschillende afdelingen bij de Nederlandsche Bank (DNB). In zijn laatste functie was Ronald senior econoom bij de divisie Financiële Stabiliteit en adviseerde hij de directie van DNB over macro-prudentieel beleid en systeemrisico’s. Sinds 2011 werkt Ronald als onafhankelijk consultant/trainer gespecialiseerd in macro-financiële risico’s. Tevens is hij parttime verbonden aan de VU School of Finance & Risk Management, waar hij verantwoordelijk is voor de coördinatie van het vierde semester van de postdoctorale opleiding Risk Management for Financial Institutions.