Faculteitsvereniging Aureus

AureusWat is Aureus?
Aureus is de faculteitsvereniging voor alle studenten Economie, Bedrijfskunde en International Business Administration aan de Vrije Universiteit Amsterdam en is intermediair tussen student, faculteit en bedrijfsleven. Aureus is een van de grootste én meest actieve faculteitsverenigingen van Nederland.

Waar vind je Aureus?
Het Aureus-bestuur zit in het hoofdgebouw van de VU, kamer 8A-32. Hier kun je altijd langskomen voor vragen.

Studie-ondersteuning en academische activiteiten
Aureus is in verschillende opzichten nuttig voor de student. Zo zorgt zij voor studieondersteunende middelen als uittreksels, dictaten en een tentamendatabase. Daarnaast bevat de website een uitgebreide stage-database waar je als lid kosteloos gebruik van kunt maken. Verder geeft Aureus haar eigen blog uit, de Avenir, en organiseert zij onderwijsactiviteiten.

Carrière-activiteiten
Dit zijn de activiteiten die de bedrijven bij de student brengen en vice versa. Ze zijn dus vooral bedoeld voor de studenten die in contact willen komen met bedrijven en/of al vergevorderd zijn in hun studie. Onder deze categorie vallen de Amsterdamse Carrière Dagen, een evenement waarbij vijf dagen lang meer dan 70 bedrijven en ruim 2000 studenten bijeenkomen om kennis te maken via presentaties, workshops, individuele gesprekken en diners.
Kijk voor meer informatie over de ACD op de website: www.acd.nu.

Daarnaast organiseert Aureus veel meer carrière-evenementen die erop gericht zijn om de student te ontwikkelen naast de studie en voor te bereiden op de eerste stap na hun studie.

Internationale activiteiten
Aureus biedt SBE-studenten ook de mogelijkheid hun internationale horizon te verbreden. Voor eerste- en tweedejaarsstudenten organiseert Aureus de “European Study Trip”, waar 25 studenten de kans krijgen om een land binnen Europa te bezoeken en daar meer over de cultuur maar ook over de economie te leren.

Voor derdejaarsbachelorstudenten en masterstudenten organiseert Aureus het Amsterdam Research Project, een professioneel en internationaal onderzoeksproject waarbij studenten onder de supervisie van een academische staf voor vijf weken afreizen naar een opkomende markt om onderzoek te verrichten voor Nederlandse bedrijven. De afgelopen jaren bezocht het Amsterdam Research Project India, China en Vietnam, waar kwalitatief hoogstaand onderzoek werd uitgevoerd voor gerenommeerde organisaties als ABN AMRO, TNT, KPMG en Shell.
Kijk voor meer informatie over het ARP op de website www.amsterdamresearchproject.com.

Sociale activiteiten
Naast bovengenoemde "serieuze" activiteiten is er natuurlijk ook volop de mogelijkheid tot ontspanning. De sociale activiteiten zijn voor de gezelligheid en om je medestudent te leren kennen. Meteen aan het begin van je studententijd kom je al in aanraking met de introductieweek, die behoort tot één van deze activiteiten. Naarmate het jaar vordert heb je gedurende deze sociale evenementen de kans om je medestudenten te leren kennen en je netwerk te verbreden.

Actief lid bij Aureus
Deze verschillende activiteiten worden georganiseerd door actieve leden van Aureus. Ze zijn actief binnen commissies, waar de taken uiteen lopen van contacten leggen met het bedrijfsleven tot het organiseren van feesten en het vormgeven van promotiemateriaal. Zo leer je als actief lid effectief te werken in teams, en hoe je met dat team een activiteit tot een succes kan maken. Op deze manier is het dus mogelijk om de theorie uit je studie met de praktijk te combineren. Voor actieve leden wordt elke maand een borrel georganiseerd. Daarnaast zijn er de Actieve Leden Weekenden (bijv. een survival weekend in de Ardennen) en Actieve Leden Dagen. Tot slot mag je als actief lid gebruik maken van alle faciliteiten waarover Aureus beschikt.

Meer weten?
Bezoek onze website www.aureus.nl voor meer informatie.