Waarom studeren aan de VU?

Kwaliteit van het onderwijs
De Vrije Universiteit staat bekend om de goede kwaliteit van het onderwijs. Je werkt in relatief kleine groepen waarin veel aandacht is voor interactie en een persoonlijke benadering. Het onderwijs is goed georganiseerd. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de heldere structuur van de studieprogramma's.

VU bord

Persoonlijke begeleiding
De VU besteedt veel aandacht aan persoonlijke studiebegeleiding. Direct aan het begin van je studie maak je kennis met de studieadviseur van jouw opleiding. 
Deze geeft je advies bij eventuele problemen rond je studie en je kunt er terecht met vragen over de arbeidsmarkt.

Studeren in het buitenland
Als je dat wilt, kan je heel goed een deel van je studie in het buitenland doen. De VU werkt samen in een groot aantal uitwisselingsprogramma's met buitenlandse universiteiten.

Bijzondere identiteit
De VU hecht een groot belang aan de maatschappelijke functie van een universiteit. We vinden dat je geen wetenschap kunt beoefenen zonder rekening te houden met wat er in de maatschappij leeft op het terrein van normen en waarden, filosofie en religie.

Makkelijk bereikbaar
De Vrije Universiteit is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Station Amsterdam-Zuid ligt op loopafstand van de VU en met de sneltram ben je in 16 minuten op Amsterdam CS of Amsterdam Sloterdijk. Ook met de auto kom je eenvoudig bij de VU: de universiteit ligt vlakbij de rondweg om Amsterdam.

Praktische locatie
Bijna alle studenten, medewerkers en opleidingen van de VU vind je bij elkaar in één gebouwencomplex in Amsterdam. Daarom is het heel makkelijk om tijdens je studie kennis te maken met andere disciplines.