Regina Wassink, alumnus Bedrijfskunde

Bedrijfskunde:  brede opleidingRegina Wassink grotefoto2

Op de middelbare school wist ik pas laat dat ik Bedrijfskunde wilde studeren. Een economische richting vond ik interessant, en Bedrijfskunde leek mij daarin het leukst omdat het een brede opleiding is die vanuit verschillende invalshoeken wordt gegeven. Het “Dagje Bedrijfskunde studeren” aan de VU gaf mij de doorslag: ik voelde dat ik hier op mijn plek was, en ben daar uiteindelijk niet in teleurgesteld!
 

Aan het begin van de studie zijn we in werkgroepen ingedeeld, en met veel van de mensen van mijn groep heb ik 4 jaar later mijn Master of Business Administration weten af te ronden! Dat kleinschalige aan de VU is mij goed bevallen, de groepen zijn niet groot zodat je elkaar snel leert kennen. Vaak hebben we in kleinere groepjes opdrachten uitgevoerd.

Academisch denken

Gedurende de opleiding kregen we een aantal praktijkopdrachten bij bedrijven waarbij we de geleerde theorie in praktijk brachten. Ik had op dat moment een bijbaantje bij de HEMA, en heb daar één van deze opdrachten kunnen doen: een onderzoek naar de klanttevredenheid binnen de HEMA!
“Academisch denken” is eigenlijk wel het belangrijkste wat ik heb geleerd. Ik bedoel daarmee dat ik heb geleerd niets zomaar voor waar aan te nemen, me te verdiepen in achtergronden van situaties, kritische vragen te stellen, nieuwsgierig te blijven en problemen vanuit verschillende gezichtspunten te bekijken alvorens er een passende oplossing voor te bedenken.
 
Vanaf het begin veel verantwoordelijkheid
Na mijn studie benaderde BIZZdesign me voor een Young Professional traject. BIZZdesign biedt bedrijven ondersteuning in de bedrijfsvoering via consultancy, methodieken en software. Het Young Professional traject duurt 1½ jaar, waarvan ik nu 8 maanden achter de rug heb. Het leuke aan het programma is dat ik al vanaf het begin veel verantwoordelijkheid heb. Zo mocht ik al na twee weken als consultant aan de slag! 

Ik heb het erg naar mijn zin: BIZZdesign heeft een informele sfeer, en initiatieven worden zeer op prijs gesteld. Je wordt in het diepe gegooid maar tegelijkertijd goed ondersteund. Op deze manier blijf je leren en dat maakt het super interessant. Zo heb ik al een cursus gegeven bij onze klanten en ben ik momenteel bezig bij het UWV om processen inzichtelijk te maken. Dit doe ik door processen vast te leggen en de samenhang er tussen te beschrijven. Daarnaast houd ik me met een aantal activiteiten bezig, waaronder Bedrijvendagen. Dit is van belang omdat BIZZdesign constant op zoek is naar nieuwe mensen.