Facultaire studieverenigingen

Aureus

AureusAureus is de faculteitsvereniging voor alle bachelor-, premaster- en masterstudenten van de School of Business and Economics aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Met meer dan 4500 leden is Aureus een van de grootste en meest actieve faculteitsverenigingen van Nederland.

Aureus ondersteunt studenten gedurende hun tijd aan de VU door middel van verschillende services. Zo wordt er een breed scala aan evenementen georganiseerd door medestudenten zoals sociale activiteiten, internationale studiereizen en carrière evenementen. Daarnaast biedt Aureus haar leden korting aan op boeken en bijlessen en kun je gebruik maken van het stage- en vacatureplatform.

Meer informatie vindt u op de website: www.aureus.nl.

Kraket

Kraket logoKraket is de studievereniging voor Econometrie and Data Science aan de VU. Kraket is opgericht op 14 juli 1972 en de naam staat voor ‘Kritische Aktuarissen en Econometristen’. Het overgrote deel van de econometriestudenten is lid van Kraket.  

Kraket brengt studenten, docenten en het bedrijfsleven dichter bij elkaar en geeft daarnaast twee magazines uit. Activiteiten van Kraket zijn zowel ontspannend als inhoudelijk van aard. Bij de jaarlijkse casedag van Kraket kunnen leden in contact komen met bedrijven, net als bij inhousedagen en de jaarlijkse LED (Landelijke Econometristendag). Verder organiseert Kraket ook vele borrels en sportieve activiteiten. Eens in de twee jaar vindt er bovendien een studiereis naar een buitenlandse bestemming plaats. 

Meer informatie vindt u op: www.kraket.nl.